REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paaiškėjo, kad Japonijos kompanija „Brother“ pradėjo kurti papildytos realybės akinius gerokai prieš „Google“ kalbas apie juos. „Brother“ šią vasarą pristatys įrenginį pavadinimu „AiRScouter“.

REKLAMA
REKLAMA

Viename iš „AiRScouter“ stiklų yra įtaisytas permatomas ekranas, kuris akies tinklainėje sukuria 800 x 600 taškų raiškos vaizdą, atitinkantį 16 colių įstrižainės ekrano vaizdui 1 metro atstumu.

REKLAMA

Antras stiklas lieka laisvas, kad žmogus galėtų orientuotis aplinkoje. Kad būtų galima keistis duomenimis, „AirScouter“ per USB jungtį prijungiamas prie kompiuterio, o tai ne visada patogu. „Brother“ įrenginys suderinamas su VoIP telefonija ir vaizdo skambučiais.

„AiRScouter“ akiniai pradėti kurti 2008 metais ir iš pradžių buvo nešiojamojo mikrokompiuterio „NEC Tele Scouter“, kuris turėjo 500 MHz AMR procesorių ir buvo valdomas operacinės sistemos „Windows CE 6.0“, dalis.

„Brother“ norėjo sukurti įrenginį, kuris galėtų būti naudojamas pramonėje, pavyzdžiui, norint gauti prieigą prie brėžinių ar instrukcijų tiesiog darbo vietoje. Įrenginio kaina sieks beveik 2 500 dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų