REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turbūt ne kartą studentui teko išgirsti vieną ar kitą dėstytoją sakant: prisimenu savo studentiškus laikus, kai gyvenau bendrabutyje... Staiga auditorijoje sėdinčių jaunuolių veidais nubėga šelmiška šypsena ir pasigirsta ne vienas komentaras, toks kaip „oooo!“.Gyvenimas bendrabutyje daugeliui studentų asocijuojasi su nesibaigiančiais „tūsais“, bemiegėmis naktimis, draugų būriais, tarakonais ir, žinoma, keptomis bulvėmis... kasdien, bet niekada – su mokslais. O kaip yra iš tikrųjų? Ar šie stereotipai nėra tik tušti pramanai? O gal gyvenimas bendrabutyje  lygus sėdėjimui bibliotekoje ir nuolatiniam knygų graužimui?

REKLAMA
REKLAMA

Savaime suprantama, kad geriausiai apie bendrabutį sužinoti galima iš pirmų lūpų – „barakinių“. Jie drąsiai išsako savo nuomonę ir tikrai žino daugiau nei tie, kurie studijų metais laiką leidžia savuose būstuose, nematydami vargo,  ir netgi pastebėdami gyvenimo bendrabutyje minusus.

REKLAMA

„Gyvenimas bendrabutyje turi savų pliusų ir minusų. Man nepatinka per griežta tvarka, kainos ir kokybės santykis, bet džiaugiuosi, kad bet kada galiu nueiti pas kurso draugę ir pasiimti rytdienai reikalingus užrašus ar tiesiog išgerti puodelį arbatos.“ – sako Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) pirmo kurso istorijos studentė Rasa Jakutytė. Kita to paties bendrabučio gyventoja Roberta Lomsargytė taip pat džiaugiasi draugų kompanija bei išdidžiai patvirtina, kad stereotipuose yra ir tiesos : „Taip, mes ir švenčiame, ir nemiegame naktimis (pasitaiko, kad saldų miegą išblaško „nedidukė“ kaimyno garso apratūra, grojanti visą naktį), kartais valgome tik bulves, bet visada spėjame reikalingus darbus atlikti paskirtu laiku“.

REKLAMA
REKLAMA

Ne viskas bendrabutyje rožėmis klota. Kartais šio praktiško būsto gyventojus aplanko nelaukti svečiai – tarakonai. Ne, ne todėl, kad „barake“ studentai gyvena netvarkingai ir niekada neplauna indų. Tarakonai tokie pat seni kaip ir studentiškas gyvenimas, ir niekas nežino, kodėl jiems taip patinka sudentai. Gal čia galime įžvelgti bendrus interesus – visi alkani? Tik jokiu būdu nemanykite, kad jų knibždėte knibžda visa palovė. Ne! Tarakonai mus, studentus, aplanko labai retai ir tik tada, kai neišneštos šiukšlės stovi kelias dienas...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Smalsumo vedama pasidomėjau, ar tik mūsų LEU bendrabutyje studentai skundžiasi tvarka, mokesčiais ir giria galymybę būti kartu su draugais naktį ir dieną. Pasirodo ne. Štai viename Saulėtekio bendrabučių gyvenantis VU (Vilniaus universiteto) pirmo kurso žurnalistikos sudentas Vytautas Jokubauskas sako: „Patinka man tas barakas. Apsauga per griežta ir žiemą labai šalta, o šiaip – viskas gerai. Studentai visur kiaulės, manau, todėl visuose barakuose virtuvės purvinos kaip ir pas mus“. Jis dar priduria: „Bendrabutyje visada gera kompanija. Nenoriu niekur kitur.“ Kaip matome, visur tas pats: visi skundžiasi, bet niekas nenori išsikraustyti.

REKLAMA

Mielas skaitytojau, neišgasdino nei tarakonai, nei studento duona kasdieninė – keptos  bulvės? Drąsiai lėk gyventi čia – į bendrabutį - kur gyvenimas visada verda kaip kaitinamas aliejus, kur namų darbų sąsiuvinis keliauja iš rankų į rankas ir kur gyvena visi tavo draugai.

Kristina Graževičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų