REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio popietę sostinės meras Artūras Zuokas Vilniuje ėmė ieškoti, kur pradingo senosios bazalto trinkelės iš Gedimino prospekto.Dieną prieš meras išplatino viešą kreipimąsi ir prašė miestiečių jam asmeniškai pranešti apie vietas, kuriose panaudotos senojo bazalto plytelės. Pirmoji stotelė – restoranas „Blusynė“ Savičiaus gatvėje. Tačiau apžiūrėję trinkeles  sostinės valdininkai nusprendė, kad visgi tai ne senojo Gedimino prospekto dalis.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Vievyje esančios kavinės „4 sostinės“ automobilių stovėjimo aikštelės danga sukėlė įtarimų. Tikrintojai pastebėjo, kad 600 kvadratinių metrų aikštelė išgrįsta trinkelėmis, kurios atrodo labai panašios į buvusias Gedimino prospekte.

REKLAMA

„Ši teritorija miestui nepriklauso, todėl kreipsimės į policiją, kad būtų atliktas tyrimas. Tada bus aišku, ar šios trinkelės yra iš Gedimino prospekto“, – sakė Miesto ūkio ir transporto departamento poskyrio vedėjas Gintautas Kazimieras Niaura.

Per Gedimino prospekto rekonstruciją išimta apie 16 tūkst. kvadratinių metrų senųjų bazalto trinkelių, iš kurių 9 tūkst. yra dingę, Seimo antikorupcijos komisiją yra informavęs A.Zuokas.

Dėl Gedimino prospekto rekonstrukcijos prokurorai yra pradėję ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo.Pagrindinės sostinės gatvės – Gedimino prospekto – rekonstrukcija pradėta 2002 metų pradžioje, paskutiniai darbai atlikti 2009 metų gegužę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų