REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niekas taip nedžiugina futbolo sirgaliaus, kaip įvarčiai, o dar geriau – jeigu juos pelno vienas žaidėjas. „Eurosport“ primena pačius greičiausius ir įspūdingiausius „hat-trickus“ pasaulio futbolo istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Greičiausias „hat-trickas“

Tris įvarčius švedų „Hassleholm“ puolėjas Magnusas Arvidssonas pelnė per 89 sekundes. 1995 metais nuo šio futbolininkų taiklių smūgių nukentėjo „Landskrona“ komanda, o pats rungtynių herojus pastebėjo, kad varžovai net nespėdavo įžaisti kamuolį aikštės centre.

REKLAMA

Varžytis su rekordininku gali tik škotų „Ross County“ žaidėjas Tommy Rossas, tris įvarčius į „Nairn County“ ekipos vartus. 1964 metais šiam futbolininkui buvo tik 18 metų.

Čempionų lygoje

Naujasis lygos rekordas buvo pagerintas visai neseniai. Prancūzų „Lyon“ puolėjas Bafetimbi Gomisas triskart taikliai kamuolį į Zalgrebo „Dinamo“ vartus pasiuntė per 7 minutes. Anksčiau greičiausio „hat-tricko“ titulas priklausė „Blackburn Rovers“ puolėjui Mike'ui Newellui. Jam tapti didvyriu prireikė 9 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinėse varžybose

Pirmąją vietą čia užima Egipto rinktinės žaidėjas Abdulas Hamidas Bassiouny. Jis atrankinėse rungtynėse į 2002 metų pasaulio čempionatą per 2 min. ir 35 sek. pasiuntė į nokautą Namibijos nacionalinę ekipą.

Anglijoje

„Fulham“ komandos puolėjas škotas Grahamas Leggatas pelnė daugiau nei tris įvarčius rungtynėse su „Ipswich Town“, o „hat-trickui“ pelnyti jam užteko trijų minučių. Jo komanda pasiekė klubo rekordą ir triumfavo 10:1.

„Premier“ lygos rekordas priklauso Robbie Fowlerui, jis 1994 metais triskart nuskriaudė „Arsenal“ komandos vartininką per 4 min. 33 sek. Arčiausiai rekordo yra Jermainas Defoe, tris iš penkių savo įvarčių „Wigan“ ekipos liūdesiui pelnęs per mažiau nei 7 minutes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prancūzijoje

2005 metais „Lille“ komanda nušlavė nuo kelio „Istres“ 8:0, o daugiausiai prie to prisidėjo Matt Moussilou, pelnęs tris įvarčius per 4 minutes.

Vokietijoje

„Duisburg“ žaidėjas Michaelis Tonnies 1991 metų rugpjūtį triskart nuskriaudė „Karlsruhe“. Tam jam prireikė 5 minučių, o šie įvarčiai jam tapo pirmaisiais Vokietijoje. Tais pačiais metais iš viso jis pelnė 13 įvarčių, tačiau tai buvo viskas, kuo jis išsiskyrė – daugiau įvarčių Bundeslygoje jam nepavyko įmušti.

Turkijoje

„Fenerbahce“ puolėją Mateja Kežmaną turkų sirgaliai puikiai prisimena dėl greičiausio „hat-tricko“ į „Alanyaspor“ vartus. Tuomet serbui nemaloniai nustebinti varžovus pavyko per 4 minutes.

REKLAMA

Italijoje

„Milan“ garbę gynęs Marco van Bastenas tris įvarčius rungtynėse su „Atalanta“ pelnė per 6 minutes. 1991 metais jis iš viso Italijos čempionate pelnė 25 įvarčius.

Rusijoje

2010 metais brazilas Wellitonas, gindamas Maskvos „Spartak“ garbę, tris taiklius smūgius į „Tom“ vartus pasiuntė per šešias minutes.

„Hat-trickas hat-tricke“

„Bournemouth“ žaidėjas Tedas MacDougallas Anglijos taurės pirmojo rato rungtynėse su „Margate“ 1971 metų lapkritį pelnė 9 įvarčius, o jo komanda triumfavo 11:0. Įdomu, kad savo žaidimu dvikovos herojus nebuvo patenkintas: „Esu nusvylęs. Galvojau, kad galiu pelnyti 11 įvarčių“, – sakė jis.

Vartininko „hat-trickas“

Paragvajaus futbolo legenda vartininkas Jose Luisas Chilavertas 1999 metais vilkėdamas „Velez Sarsfield“ komandos marškinėlius triskart realizavo 11 m baudinius rungtynėse su „Ferrocarril“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų