REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spauda mirgėte mirga fotografijomis iš Garliavos: protestus prie Kedžių namų keičia kultūrinių programų maratonas. Vakar po pietų Klonio gatvėje atidaryta fotodailininkų Juozo Valiušaičio ir Ryčio Umbraso fotoužuominų paroda „Apsisprendimo kaina“, o vėliau vyko grupių „Kastaneda“ ir „Kvinta“ koncertai Ketvirtadienio popietę žadamas grupės „Poliarizuoti stiklai“ koncertas, o vakare Nacionalinio dramos teatro aktorė Diana Anevičiūtė skaitys Rabindranato Tagorės ir Justino Marcinkevičiaus poeziją.

REKLAMA
REKLAMA

Net imta juokauti, kad netrukus Klonio gatvė taps kultūrinių renginių centru, bet Kultūros ministerija pareiškė, kad atsiriboja nuo Nacionalinio dramos teatro aktorių pasisakymų Garliavoje.

REKLAMA

„Atkreipdama dėmesį į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie Nacionalinio dramos teatro aktorių pasirodymus Garliavoje vykstančiame koncertų maratone, Kultūros ministerija pareiškia, kad yra kategoriškai prieš valstybinių teatrų aktorių, kitų meno pasaulio atstovų dalyvavimą bei viešus pasisakymus renginiuose, susijusiuose su šiuo metu vykstančia rezonansine bei kontroversiškai vertinama byla“, – rašoma viešai išplatintame ministerijos pareiškime.

Savo nuomonę apie koncertus Garliavoje išsakė ir vaikų psichiatras Linas Slušnys. Jo teigimu, tai sunkiai suvokiamas elgesys, signalizuojantis apie gyvenimą ant pamišimo ribos. „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ dalyvavęs L. Slušnys situaciją Garliavoje komentavo taip: „Sunku komentuoti tai, kas vyksta“, – kalbėjo psichiatras stebėdamas vaidus iš koncerto, vykusio Garliavoje. „Šiuo metu yra krizinė situacija, kurios pagrindinis veikėjas – nepilnametis vaikas, ir staiga vyksta koncertai. Tai tas pats, kas griaudint bomboms linksmintis ir klausytis muzikos. Panašu, kad minia nesusivokia, ką daro.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų