REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien LR Seimo plenarinio posėdžio metu bus svarstomas LR Mokslo ir studijų įstatymo pakitimų projektas, kuris dar jo pristatymo metu sulaukė prieštaringų pastabų. Reaguodama į šią situaciją, Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS), ragina Seimo narius nevilkinti įstatymo pataisų priėmimo ir priimti akademinei bendruomenei tinkamiausias ir išdiskutuotas, LR Konstitucinio teismo išaiškinimą atitinkančias įstatymo pataisas.

REKLAMA
REKLAMA

„LR Mokslo ir studijų įstatymo pataisų priėmimo procesas itin užtruko, todėl studentai ir abiturientai laukia sprendimų priėmimo ir aiškumo studijų proceso eigoje. Diskusijos dėl tam tikrų projekto nuostatų kyla ir studentų tarpe, ne visos jos atrodo priimtinos, todėl būtinas konstruktyvus dialogas priimant įstatymo pataisas." - sako Lietuvos studentų atstovybių sąjungos prezidentas Vilius Morkūnas.

REKLAMA

LSAS iš esmės pritaria ir palaiko šiuo metu įstatymo projekte įtvirtintiems pokyčiams - aukštųjų mokyklų valdymo organų funkcijų pasiskirstymui, Tarybos formavimo principams bei studentų atstovų dalyvavimo galimybių išplėtimui aukštosios mokyklos veikloje.

,,Vis dėlto pabrėžiame, kad darbo grupės posėdžiuose LSAS siūlė keisti studentų rotacijos mechanizmą ir įstatymu apibrėžti gerai besimokančio studento sąvoką. Taip pat buvo siūloma po kiekvieno akademinio mokymosi laikotarpio valstybės finansuojamą vietą skirti studentui, neturinčiam akademinių skolų ir pagal tos studijų programos studentų svertinių vidurkių prioritetinę patenkančiam į toje studijų programoje esamą valstybės finansuojamų vietų skaičių. Panašus siūlymas yra užregistruotas Seimo narių grupės, todėl tikimės, jog įstatymo priėmimo metu į tai bus atsižvelgta." - sako V. Morkūnas.

Vasario pradžioje LR Seimo valdybos sudaryta darbo grupė iš akademinės bendruomenės atstovų ir Seimo narių daugiau kaip mėnesį diskutavo dėl LR Mokslo ir studijų įstatymo pataisų pagal 2011 m. gruodžio 22 d. Konstitucino teismo išaiškinimą bei suformavo įstatymo pakeitimų projektą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų