REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų aukščiausios klasės drabužių gamintoja „Aquascutum“ pranešė apie savo finansinį nemokumą. Kompanijoje pradėta krizės valdymo procedūra, rašo „The Financial Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji sunkumai kompaniją užgriuvo finansinės krizės metu. 2009-2010 metais „Aquascutum“ nuostoliai viršijo 23 mln. svarų sterlingų (38 mln. dolerių). Drabužių gamintojos savininkas, Britų mados namų vadovas Haroldas Tillmanas per šį laikotarpį į bendrovę investavo apie 30 mln. svarų sterlingų (50 mln. dolerių), bet ji netapo pelninga.

REKLAMA

Kaip praneša „Reuters“, Honkongo firma „YGM Trading“ pareiškė svarstanti galimybę įsigyti „Aquascutum“. 2009 metais ši bendrovė įgijo teisę gaminti drabužius su „Aquascutum“ prekės ženklu ir pardavinėti juos keliose Azijos šalyse, tarp jų Japonijoje, Kinijoje, Pietų Korėjoje ir Indijoje.

„Aquascutum“ 1851 metais įsteigė siuvėjas Johnas Emery. Bendrovės pavadinimas verčiamas kaip „apsauga nuo vandens“, nes ji pirmoji pasaulyje pradėjo siūti drabužius iš vandens nepraleidžiančio audinio.

REKLAMA
REKLAMA

„Aquascutum“ siuvo paltus ir kareiviškas milines britų karininkams ir kareiviams Krymo karo (1853-1856) ir Pirmojo pasaulinio karo metais.

1897 metais karalius Edvardas VII suteikė „Aquascutum“ britų karališkųjų rūmų tiekėjos statusą. Šio prekės ženklo drabužių turėjo ir turi daugelis karališkosios šeimos narių, taip pat garsūs politikai ir aktoriai. Tarp jų - Winstonas Churchillis, Margareta Thatcher, Greta Garbo, Sophia Loren, Humphrey'is Bogartas, Seanas Connery'is.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų