REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaltindama opoziciją populizmu dėl referendumo, Seimo Pirmininkė Irena Degutienė pamiršta kelis esminius dalykus, kurie turi didelės įtakos apsisprendžiant dėl atominės elektrinės Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

„I.Degutienė priešrinkiminiu populizmu vadina opozicijos paramą siūlymui rengti referendumą dėl atominės elektrinės, sakydama, kad prieš penkerius metus socialdemokratai pritarė įstatymui dėl branduolinės jėgainės statybos. Pabrėžiu, jog kaip tuomet, taip ir šiandien mes teigiame, kad Lietuvai šis projektas būtų reikalingas, tačiau atsižvelgiame į pokyčius, įvykusius per tuos penkerius metus. Tai lemia labai daug“, – sako Seimo opozicijos lyderis Algirdas Butkevičius.

REKLAMA

Per tuos metus nuo 2007-ųjų projektas gerokai pabrango, o kokia bus elektros savikaina pastačius jėgainę iki šiol neaišku. Ar Lietuvai šis brangus projektas atsipirks, kyla pagrįstų abejonių. Apie tai Seimo Pirmininkė nekalba.

„Kitas dalykas, kodėl manau, kad vertėtų sulaukti Lietuvos žmonių nuomonės, yra saugumas. Ponia I.Degutienė pamiršo Fukušimos avariją. Štai kodėl referendumu pateikta tautos nuomonė yra reikalinga, ir mes – socialdemokratai – tikrai remiame šią idėją. Primenu, kad panašiu metu kaip ir Ignalinos AE, Austrijoje buvo pastatyta moderniausia branduolinė jėgainė, turėjusi net apsauginį gaubtą radiacijai sulaikyti avarijos atveju (tokio gaubto stoka buvo pagrindinis argumentas uždarant Ignalinos AE). Tačiau austrai referendume balsavo  prieš jos paleidimą į rikiuotę, ir apskritai prieš atominę energetiką. Atominė elektrinė, atsižvelgiant į tautos nuomonę, net nebuvo įjungta, ją teko demontuoti. O austrų nusiteikimą prieš atominę energetiką sustiprino Černobylio avarija, dar labiau – Fukušimos. Italijoje Vyriausybė labai agitavo už atominę energetiką, bet pernai – po Fukušimos – įvykęs referendumas davė priešingą rezultatą. Taigi, akivaizdu, kad tie, kurie šiandien aiškina, jog Lietuvoje dar prieš penkerius metus buvo apsispręsta dėl AE statybos, arba pamiršta, arba sąmoningai nekalba apie Fukušimos avariją“, – sako Seimo opozicijos lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot A.Butkevičiaus, Seimo Pirmininkei, kuri kaltina populizmu socialdemokratus, derėtų  pačiai nedalyvauti politiniuose „spektakliuose“, ir juo labiau jų neinicijuoti.

„Pareiškusi norą rengti priešlaikinius parlamento rinkimus vėliau Seimo Pirmininkė dėstė, jog tai tebuvo rinkiminis spektaklis ir būsimų partijų savireklamos akcija. Tad mums pagrįstai kyla klausimas, kam tuomet tokius politinius spektaklius ponia I.Degutienė „režisuoja“. Tikrai yra svarbesnių darbų Seime, kuriems šiandien skiriama per mažai dėmesio“, – įsitikinęs Seimo opozicijos lyderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų