REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kažin ar 2005-aisiais palikdami šiltas vietas korporacijoje „PayPal“ „Youtube“ kūrėjai Chadas Hurley, Steve'as Chanas ir Jawedas Karimas susimąstė, kad naujasis jų kūdikis vos po kelerių metų taps viena populiariausių interneto svetainių pasaulyje (šiuo metu „Alexa“ reitinge „Youtube“ yra trečioje vietoje). Pradinė idėja buvo labai paprasta – palengvinti galimybę internete žiūrėti norimus vaizdelius. Atrodytų, elementarus noras, bet jis atnešė milžinišką sėkmę. Ir šiokį tokį pelną. Galima sakyti, kad verslo planas suveikė.

REKLAMA
REKLAMA

„Youtube“ iš esmės pakeitė šiuolaikinį pasaulį, tai, kaip bendrauja žmonės, bendruomenės. Tinklalapis suteikė galimybę lankytojams net tik būti vartotojais, bet ir dalyvauti kūrimo procese. Nenuostabu, kad „Youtube“ tapo erdve, kurioje idėjomis dalijasi milijardai žmonių. Čia galima rasti praktiškai bet ką, pradedant politiniais debatais ir baigiant juokingomis scenomis iš kačių gyvenimo. Ne išimtis ir vaizdeliai verslo tematika. Juose rasite ir filosofijos, ir naudingų patarimų, ir šiek tiek humoro. Pateikiame jums kelis įdomius tokio tipo klipus.

REKLAMA

1. Korporacijos „Apple“ įkūrėjas ir ilgametis vadovas Steve'as Jobsas savo kalboje Stanfordo universiteto absolventams ne tik papasakojo apie nelengvą kelią į sėkmę, gyvenime pasitaikiusius sunkius išbandymus, bet ir pažėrė nemažai patarimų jaunajai kartai. Jo moto genialus ir paprastas: „Stay hungry stay foolish (išlikte alkini, išlikite kvaili)“.

2. Billas Gatesas ilgus metus buvo turtingiausias žmogus planetoje. Tiesa, pastaraisiais metais jis nukrito į antrą vietą, bet ir ją galima laikyti šiokiu tokiu pasiekimu... Įdomu, kad jis net neturi universiteto diplomo. Įstojęs į, ko gero, prestižiškiausią pasaulyje Harvardo universitetą, jis po kelerių metų studijas paprasčiausiai metė. Ką jis kalbėjo po daugelio metų jau šių dienų savo buvusios Alma Mater studentams?

REKLAMA
REKLAMA

3. Jauniausias pasaulio milijardierius Markas Zuckerbergas, kaip ir B. Gatesas, šiek tiek pasimokė Harvarde, o paskui studijas metė ir susitelkė į savo idėjos įgyvendinimą. O jos būta paprastos – sukurti socialinį tinklą, kuriame žmonės galėtų laisvai bendrauti, keistis nuotraukomis, informacija. Savo proto vaisių jis pavadino „thefacebook“. Ko gero, toliau pasakoti net neverta.

4. Slovėnų filosofas Slavojus Žižekas – tikras maištininkas. Jo kritika šiuolaikinei visuomenei paprastai būna aštri, drąsi, gal net kiek radikali. Jis neišvengiamai mąsto ir apie ekonomiką. Šiame vaizdelyje jis ne tik kalba apie šių dienų ekonomikos padėtį, bet ir pateikia ironiškų pastebėjimų apie šiuo metu madingą žodį „ekologija“. S. Žižekas kaip visada kandus, bet taiklus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Dar vienas filosofas maištininkas – Noamas Chomsky. Jis jau keli dešimtmečiai garsėja kaip nenuilstantis kapitalizmo kritikas. Jo nuomone, ši santvarka savaime užprogramuoja krizę, socialinę nelygybę. Jo visada korektiškai išsakomos mintys priverčia susimąstyti apie mus pačius. Kokią išeitį jis siūlo? Kokių patarimų duoda?

Povilas Sabaliauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų