REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius racionalia vadina už mokesčius, muitų sąjungą, auditą ir kovą su sukčiavimu atsakingo Europos Komisijos nario Algirdo Šemetos iniciatyvą įvesti naują degalų apmokestinimo tvarką visai Europai.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmas dalykas, tikrai manau, kad pats principas, jog taršesnius degalus reikia apmokestinti labiau negu mažiau teršiančius degalus – čia tikrai matau racionalų pasiūlymą, nes iš tikrųjų būtų sunkiai suvokiama, kaip Europa, kuri visame pasaulyje stengiasi būti lydere kovodama su atmosferos tarša, klimato kaita, nespręstų tokio pobūdžio problemų“, - ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ kalbėjo Vyriausybės vadovas.

REKLAMA

A. Kubilius apgailestavo, kad degalų apmokestinime šiuo metu yra paradoksali situacija, kai taršiausi energijos šaltiniai yra apmokestinami mažiausiai. Kita vertus, Premjeras sakė bijąs, kad dėl to galėtų stipriai pabrangti dyzelinas ar kiti degalai.

„Bet ir vakar, ir šiandien spaudoje matome ir paties komisaro labai aiškius patikinimus, kad gąsdinimasis energijos mokesčio šuoliu yra visiškai nepagrįstas, o vykstančios diskusijos ir ES institucijoje, Europos Parlamente, man atrodo, kaip tik ir duos tą racionalų galutinį rezultatą“, - sakė Premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Degalai ir namus šildantis kuras turi būti apmokestinami pagal išmetamų teršalų kiekį, prieš metus pasiūlė už mokesčius atsakingas eurokomisaras A. Šemeta.

Nauja apmokestinimo tvarka sėkmingai skinasi kelią – trečiadienį ją svarstė Europos parlamentarai, ketvirtadienį dėl to bus balsuojama.

Jeigu jai būtų pritarta, o pereinamojo laikotarpio nenustatyta, tokiu atveju kainų šuolis visos Europos laukia jau nuo 2013 metų.

A. Šemeta mano, kad dabartinė tvarka, kai bioetanolis prilyginamas benzinui, o biodyzelinas – įprastam dyzelinui, yra neteisinga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų