REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyras ir moteris dvi planetos, du skirtingi pasauliai. Galingos traukos, meilės jėgų veikiamos šios planetos juda viena kitos link... Tuo pačiu metu tas planetas veikia ir nemenka atostūmio, atmetimo jėga, trukdanti joms suartėti. Iš kur ji? Jos atsiradimą lemia kelios priežastys.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras ir moteris – dvi planetos, du skirtingi pasauliai. Galingos traukos jėgos – meilės jėgos – veikiamos šios planetos juda viena kitos link... Tuo pačiu metu tas planetas veikia ir nemenka atostūmio, atmetimo jėga, trukdanti joms suartėti. Iš kur ji? Jos atsiradimą lemia kelios priežastys.

REKLAMA

Pirmoji. Vyras ir moteris suvokia, kad skiriasi fiziškai ir psichiškai, todėl pasąmonėje jaučia įtampą, o kartais net ir bijo vienas kito. Vieni instinktyviai šalinasi priešingos lyties asmenų, o kiti supranta ir „įgarsina“ savo jausmus: bijau susipažinti, droviuosi, būgštauju. Dažniausiai žmonės moka įveikti tą nuolatinę vidinę baimę, bet ne visi – kai kurie taip ir lieka jos valdžioje.

Antroji priežastismitai. Anot senos legendos, vyras turi būti medžiotojas, atkaklus ir aktyvus – moteris laukia tokių jo veiksmų, kartu ne visada elgdamasi pagal situaciją. Štai pavyzdys. Vaikinas skambina merginai ir teiraujasi: „Ar galime šiandien susitikti?“. Mergina mano, kad jeigu jis tikrai norėtų susitikti, būtų pasakęs trumpai ir aiškiai: susitikime tada ir tada. Todėl atsako: „Nežinau, ar galėsiu...“. „Aš perskambinsiu po poros valandų, - sako jis. - O tu pagalvok.“

Suprantama, ji galvoja... ir neina. Nes ją valdo mitas, ji laukia, kol vyras pradės elgtis atkakliai, agresyviai, užkariaudamas ją, imdamasis iniciatyvos. Užuot supratusi tikrąją padėtį, įvertinusi jai paskambinusio žmogaus taktą ir sutikusi susitikti, ji atstumia jį, galbūt paleisdama savo laimės paukštę. Nežinia kieno ir kada sugalvota schema jai brangesnė nei jos pačios jausmai.

Situacija su šia mergina gali būti šiek tiek kitokia, bet su ta pačia pabaiga. Vaikinui pasakius, jog perskambins, ji atsainiai ištaria: „O kam?“. Taip ji bando išprovokuoti partnerį būti aktyviu: veik, pasakyk, kad be galo pasiilgai manęs, kad myli, aš taip pat tavęs pasiilgau, aš tave myliu! O iš tikrųjų viskas vyksta kitaip. „Ji net nenori manęs matyti, - įtūžęs galvoja gerbėjas. - Aš jai nereikalingas, nepakankamai gražus ir turtingas!“ Nesunku nuspėti, kokį sprendimą po tokių karčių apmąstymų jis priims.

Taip pat tvirtai moters galvoje nusistovėjo vyro kaip riterio įvaizdis. Jis turi ypatingai, gražiai ir kilniai asistuoti. Kartais, net jeigu mylimasis elgiasi pagal šiuos mitus, puikioji dama, besi-blaškanti romantiškų svajų nelaisvėje, nepatenkinta: ji nori, kad jis būtų dar atkaklesnis medžiotojas, dar galantiškesnis riteris. Kuo tai baigiasi? Finalas dažniausiai būna vienas. „Pas tave galima atjoti tik baltu žirgu arba atplaukti fregata su raudonomis burėmis“, - pro dantis iškošia iš visų jėgų stengęsis kavalierius ir nutolsta nežinoma kryptimi.

Mes kalbame apie moterų mitus. Bet argi vyrų nevaldo tokie įvaizdžiai, kuriuos pagimdo meilės romanai, filmai ir kitokie dirbtiniai virtualūs kūriniai? Nors vyrai tokioms fantazijoms atsiduoda kur kas rečiau, bet ir jie svajoja būti užkariauti. Argi ne malonu jausti, kad tave myli ir nori gauti? Net labai malonu! Beje, čia yra vienas bet... Per didelis moters spaudimas gali atbaidyti vyrą, nepageidaujantį būti beginkliu taikiniu, - jam reikia romios ir švelnios draugės, o ne buldozerio, santykių harmonijos, o ne stichinės nelaimės. Kaip moteris kartais su siaubu galvoja, kad vyras savo įsiveržimu gali sugriauti jos asmenybę, taip ir vyras bijo būti užvaldytas moters.

Šių baimių nepatirsite, jeigu įsiklausysite į save ir jausite partnerį. Kaip šokant, kai vedantysis ir vedančioji, iš pusės žvilgsnio suprasdami vienas kitą ir padėdami vienas kitam, susilieja viename skriejančiame judesy. Todėl jeigu riteris yra nepakankamai drąsus užkariaudamas jūsų tvirtovę, perimkite iniciatyvą. Parodykite jam, kad jis – pageidaujamas ir reikalingas. Paprasti žodžiai: „Man buvo malonu su jumis susipažinti ir bendrauti“ gali užkelti jį į palaimos viršūnę ir išbudinti jame snaudžiantį medžiotoją. Tokį pat palankų poveikį jam gali turėti jūsų žvilgsniai, gestai, užuominos – moteris sugeba tiek daug pasakyti vienu blakstienų mostu!

Reikia nedelsiant vaduotis iš mitų! Šie dirbtiniai realybės atvaizdai prieštarauja tikram gyvenimui, iškreipia normalius žmonių santykius, griauna likimus. Jeigu mylite vyrą ir norite su juo susitikti, negaiškite laiko, susitikinėkite! Meilė jums pasakys, ką daryti, ką sakyti. Klausykitės savo vidinio „aš“. Jis šnabžda: „Šis žmogus man brangus“? Tada pirmyn, užkariaukite meilės viršūnę! Galiausiai čia svarbu ne procesas, bet rezultatas.

dykai.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų