REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antikorupcijos komisija toliau aiškinosi, kodėl Gedimino prospekte paklotos neatsparios Lietuvos klimatui plytelės.Komisija įtaria, kad rekonstruojant prospektą, sumokėjus 12 mln. litų už trinkeles, iš tikrųjų buvo nupirktos pigesnės prastesnės kokybės plytelės. Be to, nežinia, kur dingo daugiau nei 9 tūkst. kvadratinių metrų senojo akmeninio grindinio plytelių, praneša LTV naujienų tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak darbų užsakovės Vilniaus savivaldybės, dėl projektuotojų, ekspertų, statybininkų ir techninės priežiūros broko teks perkloti daugiau nei 10 tūkst. kvadratinių metrų Gedimino prospekto plytelių.

REKLAMA

Anot ekspertų, kinietiškos bazalto trinkelės nepritaikytos mūsų klimatui. Jos sugeria per daug drėgmės ir nuo šalčio trūkinėja.

Savivaldybė 7 mln. litų nori prisiteisti iš darbus atlikusios „Luido“ bendrovės.

Tačiau „Luido“ vadovas sako, kad jų įmonei pretenzijos nepagrįstos. Mat bendrovė klojo tai, kas suprojektuota ir suderinta su savivaldybe.

„Savivaldybės komisija nustatė, kokios medžiagos turėtų būti paklotos. Jos buvo konkrečiai nurodytos, tokios ir suklotos. Sutartyje su darbų rangovu nurodyta, kad visos medžiagos turi būti suderintos su užsakovu“, – kalbėjo bendrovės „Luidas“ generalinis direktorius Algimantas Ulickas.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus meras teigia, kad archyve rastos 2005 metų Gedimino technikos universiteto ekspertų ataskaitos, kurias užsakęs tuometis savivaldybės įmonės „Vilniaus kapitalinė statyba“ direktoriaus pavaduotojas Stanislovas Šriūbėnas. Vienoje ataskaitoje nurodoma, kad plytelės atitinka reikalavimus, o kitoje – kad jos neatsparios poveikiui.

„Projektuotojų kaltę mes taip pat įžvelgiame, nes vienoje išvadoje parašyta, kad nudeginant plytelių paviršių atvira ugnimi, yra padidintas plytelių pažeidžiamumas ir jautrumas atmosferos poveikiui. Kita išvada – kad plytelės tenkina reikalavimus“, – kalbėjo sostinės meras Artūras Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nežinau, šiandien pamačiau pirmą kartą. Jei aš užsakiau, tai labai gerai, reiškia, aš rūpinausi, kad Gedimino technikos universitetas padarytų tyrimus. Ar tai blogai?“ – teigė aplinkos viceministras Stanislovas Šriūbėnas.

Be to, meras informavo komisiją, kad nežinia, kur dingo daugiau nei 9 tūkst. kvadratinių metrų senojo akmeninio grindinio plytelių.

„Pagrindinai asmenys, tie, su kuriais dabar bendravome, tie, kas projektavo, rangovai ir tie, kas atliko priežiūrą, turi duoti atsakymus. „Luidas“ tvirtina, kad jie darė tik tai, kas jiems pavesta. Manau, kad čia projektuotojai ir prižiūrėtojai turėtų prisiimti atsakomybę“, – tvirtina Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis.

REKLAMA

Antikorupcijos komisija, pasak jos vadovo, įtaria, kad rekonstruojant Gedimino prospektą sumokėjus 12 mln. litų už trinkeles, iš tikrųjų buvo nupirktos pigesnės prastesnės kokybės plytelės.

Komisija toliau aiškinsis, kieno kišenėse galėjo nusėsti dalis iš 100 mln. litų rekonstrukcijai skirtų valstybės pinigų.

Salomėja PRANAITIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų