REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) atidėjo administracinės bylos nagrinėjimą pagal Vytauto Giržado skundą Vidaus reikalų ministerijai panaikinti ministro įsakymą dėl pakartotinio jo tikrinimo poligrafu.

REKLAMA
REKLAMA

V. Giržadas prašo teismo panaikinti vidaus reikalų ministro vasario 8 dienos įsakymo dalis, kuriomis pavedama Vidaus reikalų ministerijos Bendrajam departamentui atlikti jo pakartotinį asmens kandidatūros tikrinimą bei uždraudžiama jam kandidatūros pakartotinio tikrinimo metu dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija.

REKLAMA

Pasak buvusio Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos direktoriaus pavaduotojo, vidaus reikalų ministro priimtas administracinis aktas yra neteisėtas, nepagrįstas, pažeidžiantis jo konstitucines teises. Nors šį aktą vidaus reikalų ministras vasario 14 d. įsakymu ir pripažino negaliojančiu, pareiškėjo teigimu, jis sukėlė jam teisinių pasekmių ir būtent juo remiantis ministras atleido jį iš FNTT direktoriaus pavaduotojo pareigų. V. Giržadas teismo posėdyje prašė teismo sujungti visas Vilniaus apygardos administraciniame teisme esančias keturias bylas, kurios yra iškeltos pagal jo ir buvusio FNTT direktoriaus Vytauto Gailiaus prašymus panaikinti vidaus reikalų ministro vasario 8 d. ir vasario 14 d. ir 15 d. įsakymus.

Vilniaus apygardos administracinis teismas nusprendė kreiptis į Valstybės saugumo departamentą bei Krašto apsaugos ministerijos Antrąjį operatyvinių tarnybų departamentą su prašymu išslaptinti teismui VRM pateiktų dokumentų, kuriais remiantis buvo priimtas pareiškėjo skundžiamas įsakymas, turinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų