REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio vidurdienį Vyriausybės ataskaitos neišgirsime. Trečiadienio popietę premjero Andriaus Kubiliaus vadovaujamos vyriausybės veiklos ataskaita jau buvo išbraukta iš balandžio 19-osios Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkės. Liko tik vyriausybės valanda.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl? Juk dar pirmadienį buvo skelbta, kad Ministrų kabinetas pasitarime pritarė 2011 metų Vyriausybės veiklos prioritetų įgyvendinimo ataskaitai.

REKLAMA

„Vyriausybės veiklos ataskaitos Seime rytoj nebus. Ji nukelta į gegužės 8 dieną“, – portalui Balsas.lt patvirtino ministro pirmininko atstovė spaudai Jarda Paukštienė.

Jos teigimu, toks buvo Seimo sprendimas.

„Aplinkybės susiklostė taip, kad net 5 ministrų rytoj nebus, jie išvykę į komandiruotes. Seimas domėjosi, kada galėtų būti tokia diena, kai visi ministrai bus vietoje, kad galėtų pagal Seimo statuto reikalavimus pateikti vyriausybės ataskaitą“, – sakė J. Paukštienė.

REKLAMA
REKLAMA

Ministro pirmininko atstovė spaudai pabrėžė, kad pagal Seimo statuto reikalavimus, „kai pristatoma vyriausybės ataskaita, turi dalyvauti visas ministrų kabinetas“.

Tačiau Seimo pirmininkės Irenos Degutienės patarėjas Juozas Ruzgys portalui Balsas.lt apie statutą net neužsiminė.

„Kaip svarstyti ataskaitą, kai nėra net 5 ministrų? Buvo paklausta visų frakcijų, ar jie pageidautų išklausyti ataskaitą rytoj, ar tada, kai visa Vyriausybė bus Lietuvoje. Didžioji dauguma frakcijų atsakė, kad jie pageidauja, jog dalyvautų visi ministrai“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paprašytas patikslinti, J. Ruzgys aiškino: „Seimo pirmininkė, matydama situaciją, nusiuntė oficialų paklausimą visoms frakcijoms. Sulaukus jų atsakymų buvo nuspręsta perkelti. Būtent dėl to, kad tiek daug ministrų yra išvykę iš Lietuvos į komandiruotes.“

Vyriausybės veiklos ataskaitą Seimas ketina išklausyti gegužės 8 dieną. J. Ruzgio teigimu, tai – pirma artimiausia diena, kai visi Vyriausybės nariai bus Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų