REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Drąsiaus Kedžio tėvų namuose šiuo metu gyvenančios mažametės mergaitės dienos Klonio gatvėje, panašu, suskaičiuotos. Vėliausiai per aštuonias dienas (įskaitant šią) mergaitė privalo būti grąžinta motinai Laimutei Stankūnaitei. Priešingu atveju, ketinama imtis priemonių, kurioms jau dabar yra kruopščiai rengiamasi.

REKLAMA
REKLAMA

Pasikvietė į kabinetą

Kauno apygardos teismo pirmininko Nerijaus Meilučio kabinete šiandien netikėtai susitiko antstolė Sonata Vaicekauskienė ir teisėja Neringa Venckienė. Šis susitikimas, tiesa, netikėtas buvo tik pačiai N. Venckienei, kuri pasijuto tarsi įviliota į spąstus. Maža to, teisėjai buvo perduoti dokumentai, kuriais ji įpareigota grąžinti mažametę mirusio brolio dukrą L. Stankūnaitei.

REKLAMA

„Neringa pasakojo, kad antstolė atėjo pas teismo pirmininką A. Meilutį. Tada jis į savo kabinetą pasikvietė ir pačią Neringą. Kabinete ji pamatė minėtą antstolę ir L. Stankūnaitės advokatą Gintarą Černiauską“, – pasakojo D. Kedžio teta Audronė Skučienė.

Balsas.lt pašnekovė patvirtino, kad antstolės rašte minima data – balandžio 26-oji. Iki to laiko mergaitė turi būti perduota motinai be jokių kalbų. „Priešingu atveju pažadėta, kad bus panaudotos represinės priemonės. Nežinome, ar pareigūnai pasirodys iki 26 dienos, ar vėliau, bet mergaitės taip lengvai atiduoti neketiname“, – pabrėžė A. Skučienė.

REKLAMA
REKLAMA

Teismo sprendimo vykdymas

Tuo tarpu antstolė S. Vaicekauskienė teigė, kad įteikus raštą N. Venckienei tą pačią akimirką buvo pradėtas priverstinis teismo sprendimo vykdymas. Tai reiškia, kad mergaitė gali būti paimta bet kurią akimirką.

Balsas.lt primena, kad šiandien apsilankymo metu įteiktas ultimatumas yra jau trečiasis dokumentas, kuriuo teisėja N. Venckienė yra raginama savo valia grąžinti mergaitę L. Stankūnaitei.

N. Venckienė ne kartą yra sakiusi, kad mergaitės lengva ranka atiduoti neketinanti. „Visi matė, kad mergaitė nenori eiti pas savo mamą, o naudoti prievartos prieš vaiką demokratinėje valstybėje negalima“, – pabrėžė N. Venckienė.

L. Stankūnaitės atstovai tikino, kad su teisėja susisiekta tik norint apsaugoti mergaitę nuo papildomo streso. Mergaitę kartu su antstole ir vaiko teisių apsaugos specialiste N. Venckienė turėtų pristatyti į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų