REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys, frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Valentinas Mazuronis kreipėsi į generalinį prokurorą Darių Valį, prašydamas įvertinti tarnybinio patikrino būtinumą, siekiant išsiaiškinti, ar Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, atsisakę atlikti ikiteisminį tyrimą dėl galimai nekokybiškų medžiagų, panaudotų rekonstruojant Gedimino prospektą, toliau gali eiti savo pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot parlamentaro, praėjusių metų gegužę Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus tyrėjas atsisakė pradėti minėtą ikiteisminį tyrimą, savo sprendimą motyvuodamas tuo, kad nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

REKLAMA

Pasak V. Mazuronio, šių metų kovo mėnesį po pakartotinio parlamentaro kreipimosi į policijos komisariatą šis nutarimas buvo panaikintas ir tyrimas vis dėlto pradėtas, nes nustatyta, kad nusikalstamos veikos požymių visgi būta.

„Iš tikrųjų sunkiai suvokiamas prieš metus iš Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų gautas neigiamas atsakymas dėl mano prašomo pradėti ikiteisminio tyrimo, mat jau tuomet galimi nusikalstamos veikos požymiai buvo akivaizdžiai įžvelgiami. Kyla klausimas, kokiais motyvais iš tiesų vadovavosi tyrėjai, atsisakę pradėti ikiteisminį tyrimą. Manau, kad čia jau - tarnybinio patikrinimo, o galbūt net baudžiamosios atsakomybės klausimas. Tai ir sieksiu išsiaiškinti“, - teigė Seimo narys V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų