REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujasis vidaus reikalų ministras Artūras Melianas trečiadienį Seimo Antikorupcijos komisijos nariams pareiškė, kad nespėjo susipažinti su VTEK išvadomis dėl naujojo FNTT vadovo K. Jucevičiaus.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš su jomis dar nesu susipažinęs. Kai būsiu susipažinęs, tada jums atsakysiu“.

Į primygtinį Seimo narės A. Stancikienės klausimą, ar pareigūnai gali meluoti, jis atsakė: „aš manau, kad meluoti ir šiaip yra negražu“.

REKLAMA

Nori susipažinti su išvadomis

„Noriu pabrėžti, kad klausimus ir kvietimą į komisiją gavome vakar likus vienai minutei iki darbo laiko pabaigos, ir visiems mums bus geriau, jeigu būtų korektiškai pakviestas ministras ar kitas pareigūnas", - po komisijos posėdžio pareiškė vidaus reikalų ministras.

Žurnalistams jis taip pat sakė manąs, kad Lietuvos žmonėms „tikrai nusibodo tas vadinamas FNTT, aš sakyčiau „Snoro“ skandalas, visiems reikia pasiraitoti rankoves ir dirbti. Yra daug problemų, kurias reikia spręsti. Man kaip politikui ne visai tinka, kad vėl iš naujo tas klausimas yra gvildenamas“.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar bet koks pareigūnas, supainiojęs viešuosius ir privačius interesus, gali eiti pareigas, jis sakė:

„Jeigu jūs kalbate apie šį atvejį (VTEK išvada dėl paskirtojo FNTT vadovo K. Jucevičiaus – red. pats.), aš noriu susipažinti su išvadomis. Po to, kai susipažinsiu, aš padarysiu savo sprendimą“.

Paklaustas, kokia jo nuomonė apie tokius atvejus apskritai, A. Melianas teigė: „viskas priklauso nuo mastelio ir nusižengimo dydžio“.

Jis pridūrė, kad kol nesusipažino su VTEK išvadomis, nenorėtų kalbėti apie galimus sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministras ateis dar kartą

Vidaus reikalų ministras A. Melianas Seimo Antikorupcijos komisijai teigė kol kas dar negalintis atsakyti į jų pateiktus klausimus. Sutarta, kad tai bus padaryta kito posėdžio metu.

„Dar iki tapdamas ministru jis visą situaciją žinojo. Ir tam, kad priimtų sprendimus, ilgai galvoti nereikėjo“, – pasibaigus posėdžiui žurnalistams sakė Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis.

Anot jo, ministras pasinaudojo įstatymo jam teikiama galimybe laimėti laiko.

„Bet atsakymus jam teks pateikti. Aš tikiuosi, kad nereikės laukti visą mėnesį“, – sakė L. Kernagis.

REKLAMA

Antikorupcijos komisija: VTEK gali kreiptis į teismą

„Vakar Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) konstatavo, kad buvo pažeistas viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymas. Jeigu K. Jucevičius pats neatsistatydins arba ministras A. Melianas nepriims sprendimo, kad K. Jucevičius negali toliau eiti pareigų, mes kreipsimės į VTEK“, – sakė žurnalistams Seimo narė Agnė Bilotaitė.

„VTEK įstatyme yra numatyta, kad jeigu padaromi tam tikri pažeidimai priimant vieną ar kitą pareigūną į pareigas, VTEK turi teisę kreiptis į teismą, kad tas sprendimas būtų panaikintas. Todėl jeigu nei K. Jucevičius, nei A. Melianas nepriims sprendimo, mes kreipsimės į VTEK, kad jis kreiptųsi į teismą“, – po Seimo Antikorupcijos komisijos posėdžio aiškino A. Bilotaitė.

„Kadangi pažeidimas yra rimtas, tikimės, kad susipažinęs su VTEK išvadomis ministras elgsis principingai ir priims teisingą sprendimą“, – sakė A. Bilotaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų