REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tik 10 proc. Rusijos gyventojų, dauguma jų vyresnio amžiaus, neturi mobiliojo telefono, teigia apklausą atlikusi sociologinių tyrimų bendrovė „Levada Center“, informuoja „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Tik 2 proc. mobiliojo telefono neturinčių asmenų patenka į 25-39 metų amžiaus grupę, o vyresnių nei 55 metų žmonių amžiaus grupėje tokių yra 21 proc.

REKLAMA

2006-aisiais, kai tokia apklausa buvo atlikta pirmą kartą, mobilųjį telefonų turėjo tik 56 proc. Rusijos gyventojų, o pernai šis rodiklis jau siekė 87 proc.

21 proc. šiemet apklaustų Rusijos gyventojų sakė, kad turi daugiau nei vieną mobiliųjų telefoną, o bendras mobiliųjų telefonų skaičius 141 mln. gyventojų turinčioje šalyje pernai siekė 224 mln.

„Nokia“ ir „Samsung“ išliko populiariausi telefonų prekių ženklai Rusijoje, juos turėjo atitinkamai 41 ir 32 proc. Rusijos gyventojų. „Nokia“ mobilieji telefonai ypač populiarūs sostinėje, o „Samsung“ labiau mėgsta mažesnių Rusijos miestų gyventojai. Be to, „Samsung“ telefonus dažniau renkasi mažesnes pajamas gaunantys rusai.

„Levada Center“ apklausą atliko kovo viduryje ir visoje šalyje apklausė 1 tūkst. 600 gyventojų. Paklaida siekia 3,4 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų