REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų nušalinimo iš posto pasitraukęs vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis pristatė savo įpėdinį Artūrą Melianą.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje vidaus reikalų ministro pareigų netekęs Raimundas Palaitis A. Melianą apibūdino kaip sąžiningą kompetentingą ir visokeriopai gerą žmogų: „Esame seni bendražygiai, todėl jaučiuosi visokiausių problemų pilną ministro portfelį atiduodamas į geras rankas. Gerbkite ir mylėkite“.

REKLAMA

Prisistatydamas žurnalistams naujasis vidaus reikalų ministras Artūras Melianas prisipažino stokojantis žinių: „Žinių man trūksta, bet dirbant su profesionalų komanda pavyks išspręsti daug svarbių klausimų. O iššūkių yra nemažai, pirmiausiai – visuomenės saugumo klausimai.“

A. Melianas teigė, kad darbas vidaus reikalų sistemoje jam bus naujas, tačiau iš esmės artimas: „Teko prisiliesti ir prie savivaldos, ir prie regioninės plėtros, ir galiausiai – prie statutinės tarnybos. Priimu šias pareigas su atsakomybe, tikiuosi, kad mano žinios ir patirtis bus naudingi.“

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas apie Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT) A. Melianas pakartojo, ką ir anksčiau yra sakęs: jam reikia geriau susipažinti su situacija: „Visų pirma reikia susipažinti su šios institucijos darbu, o šiaip nesu skubotų sprendimų šalininkas. Yra galimybė spręsti FNTT priklausomumo ar darbo pobūdžio klausimus, tačiau reikia iš pradžių susipažinti ir politiškai konsultuotis su koalicijos partneriais.“

A. Melianas taip pat pakartojo, kad buvusių FNTT vadovų Vitalijaus Gailiaus ir Vytauto Giržado grąžinimo į darbą klausimą gali išspręsti tik teismas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujasis vidaus reikalų ministras A. Melianas – aštuonioliktas Vidaus reikalų ministerijos vadovas per dvidešimt atkurtos nepriklausomybės metų.

Antrą kadenciją Seime dirbantis A. Melianas Vilniaus universitete yra įgijęs ekonomikos ir socialinio darbo bakalauro laipsnius, stažavęsis Lenkijoje, Airijoje, Danijoje ir JAV. Iki šiol jam teko eiti Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pavaduotojo (anksčiau – pirmininko), Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos nario pareigas, dirbti įvairiose parlamentinėse grupėse.

Anksčiau A. Melianas buvo išrinktas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu, taip pat ėjo Vilniaus apskrities viršininko pavaduotojo pareigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų