REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugeliui jaunų britų darbuotojų trūksta užsispyrimo ir ryžto, kokį turi užsienio varžovai, nuolatos laimintys kovose dėl darbo vietos – vakar darbo ministro išsakytas mintis skelbia „Mail Online“.

REKLAMA
REKLAMA

Chrisas Graylingas pareiškė, kad Britanijoje gimę jaunuoliai pralaimi imigrantams, plūstantiems į Britaniją, dėl to, kad neturi jų kozirio – darbo patirties. Ši problema, anot politiko, yra „giliai įsišaknijusi“.

REKLAMA

Verslo lobistų grupės teigia, kad jauni britai yra apleisti bėdoje švietimo sistemos, kuri palieka juos neparuoštus darbo pasauliui.

Nacionalinio statistikos biuro duomenys atskleidžia, kad JK pilietybę turinčių dirbančiųjų skaičius šalyje pernai sumažėjo net 208 tūkstančiais. Tuo metu imigrantų darbo sektoriuje padaugėjo 212 tūkstančių.

Paklaustas apie šiuos skaičius, ministras atsakė, kad mokyklas, koledžus ar universitetus paliekančių be darbo patirties absolventų laukia „iššūkis“, kadangi jiems dėl kiekvienos darbo vietos tenka susikauti su „iš kito žemyno atvykusiu penkiais-šešiais metais vyresniu varžovu“, turinčiu daugiau ryžto ir užsispyrimo.

Britanijos jaunų bedarbių skaičius, 16-24 metų amžiaus grupėje, toliau auga ir jau viršijo 1,04 milijono ribą. Vis daugiau specialistų prabyla apie tai, kad Britanijos švietimo sistema nebesugeba tinkamai parengti būsimų darbuotojų, kuriems dažnai trūksta ne tik profesinių sugebėjimų, bet ir tinkamo požiūrio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų