REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įpareigojimas išduoti čekį keleiviui ir kitos įvedamos naujovės brangins paslaugas, o keleiviai ilgiau užtruks kviesdami taksi, rašo „Lietuvos rytas“. Apie tokias pasekmes įspėja taksi verslo atstovai, tačiau jie taip pat sutinka, kad permainos būtinos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Taksi paslaugų teikėjų asociacijos vadovo Ričardo Kriukovo, tokia pertvarka galėjo prasidėti anksčiau:

REKLAMA

„Jei būtų buvę apsispręsta prieš 4–5 metus, visos taksi bendrovės būtų prisitaikiusios, o dabar kiekvienas galvoja tik apie tai, kaip išlikti“, – sakė R. Kriukovas.

Tačiau jis sutiko su čekių išrašymo nauda: „Čekiai gali būti įrodymas kilus ginčui. Pavyzdžiui, jei keleivis mano, kad jį per brangiai vežė“.

Nauji nurodymai taksi verslui įvedami po vasarį vykusių kratų. Tąkart pareigūnai krėtė 30 Vilniuje registruotų taksi įmonių biurus, savininkų butus, mašinas. Kai kurių taksi bendrovių vadovai įtarti mokesčių slėpimu, pinigų pasisavinimu, kitais nusikaltimais.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai taip pat buvo sulaikę ir apklausė asociacijai vadovaujantį R. Kriukovą. Jis tada pripažino, kad anksčiau taksi bendrovės „dirbo kaip norėjo“, o „buhalterinės pajamos priklausė nuo vežėjų fantazijos“.

Manoma, kad revoliuciniai taksi verslo pokyčiai suteiks daugiau skaidrumo, tačiau kelionės taps brangesnės, nes padidės sąnaudos. Be to, pasak R. Kriukovo, gali sumažėti įmonių teikiančių taksi paslaugas, o tai mažintų ir konkurenciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų