REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antradienį prezidentūroje rengiamas fotografo Roberto Dačkaus knygos „Auksinis Lietuvos Jaunimas. Prisiminti negalima pamiršti“ pristatymas. „Išėjo geras darbas. Manau, kad visi bus patenkinti“, – portalui Balsas.lt vertino pats knygos autorius.

REKLAMA
REKLAMA

Knygoje įamžinti įsimintiniausi net keturis aukso medalius iškovojusios Jono Valančiūno kartos triumfo akimirkų kadrai. „Šiais laikais per greitai pamirštame pergales. Daugiau kalbame apie pralaimėjimus, – apie knygos pasirodymo idėją kalbėjo R. Dačkus. – Kitas dalykas – trūksta susistemintos informacijos. Tos kartos gražios pergalės turėtų būti vienoje vietoje, kad galėtume jomis džiaugtis.“

REKLAMA

– Ar buvo sudėtinga atrinkti nuotraukas knygai ir kiek tai truko?

– Tai buvo vienas lengvesnių darbų. Nuotraukas atrinkinėjame kiekvieną dieną, žinome, ką darome. Procesas nebuvo pernelyg sudėtingas, bet iš to daug pasimokiau. Nuotraukos, kurios nėra vaizdiniu turiniu įdomios, taip pat reikalingos. Suvokiau, kad reikia ir nuotraukų, kurios papasakotų bendrą atmosferą. Jos praturtina knygą.

– Pirmoji paties knyga – ar jaudulys ima ją išleidžiant?

– Pirmas toks didelis projektas. Išėjo rimtas darbas. Gal Kiek nervinuosi – galvoje sukasi mintys, kad per didelį darbą atlikau – neaišku, ką toliau reikės daryti.

REKLAMA
REKLAMA

– Pats savo darbu patenkintas?

– Man ne gėda. Manau, kad visi bus patenkinti – galės vartyti, dovanoti. Ji turėtų sukelti teigiamas emocijas.

– Kur knygą galės įsigyti Lietuvos krepšinio gerbėjai?

– Po dviejų trijų savaičių knyga turėtų pasirodyti knygynų lentynose ir ji bus prieinama visiems.

Knygos „Auksinis Lietuvos Jaunimas. Prisiminti negalima pamiršti“ pristatymas šiandien prezidentūroje – tai prasidėjusios šventinės savaitės, skirtos Lietuvos krepšinio 90-mečiui, dalis.

Knygos pristatymo renginyje taip pat dalyvavo Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis, nacionalinės krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra, jaunimo krepšinio rinktinės nariai ir jos vyriausias treneris Kazys Maksvytis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tam, kad pasiektumėte tikslą, reikėjo pasiaukojančio darbo, valios, trenerių triūso. Reikėjo išugdyti ir išsiugdyti komandinę dvasią – pergalių garantą. Tačiau didžiausias laimėjimas – tai, kad Jūs suvienijote Lietuvą. Pasiekėte, kad visa Lietuva drauge su Jumis tikėtų pergale ir tą pasitikėjimą su kaupu pateisinote. Dovanojote šventę Lietuvai. Šios pergalės aukso raidėmis bus įrašytos ne tik į Jūsų, bet ir į Lietuvos sporto istoriją. Visa tai užfiksuota šiame albume. Jis ne tik primins mums tas kovas ir pergalių džiaugsmą, bet ir tinkamai reprezentuos Lietuvos krepšinio mokyklą toli už šalies ribų, – renginyje sakė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė. – Nuoširdus ačiū Jums visiems – ir tas kovas kovojusiems, ir tai užfiksavusiems. Linkiu, kad ir toliau išliktumėte kovotojais. Kad pateisintumėte auksinės jaunimo kartos vardą ir profesionalaus krepšinio pasaulyje. Tegul ši knyga įkvepia ir šiandieną taip atkakliai kovojančius, ir tokiomis didelėmis akimis į Jus žiūrinčius mažuosius krepšininkus. Kad jie degtų noru laimėti, kad suprastų, jog didelės pergalės pasiekiamos tik kovojant drauge, komandoje.“

Po renginio prezidentūros vidiniame kieme J. Valančiūno komanda žaidė parodomąsias rungtynes su 10–12 metų sporto mokyklų jaunaisiais krepšininkais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų