REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Avariją padaręs Seimo narys Vincas Babilius neteko teisinės neliečiamybės.

Antradienį už Seimo sudarytos laikinosios tyrimo komisijos parengtą rezoliucijos projektą „Dėl sutikimo suvaržyti Seimo nario Vinco Babiliaus laisvę“ balsavo 91 Seimo narys, niekas nebuvo prieš, susilaikė 3 parlamentarai.

REKLAMA
REKLAMA

Balandžio 10 d. generalinis prokuroras Darius Valys kreipėsi į Seimą dėl avariją padariusio ir iš įvykio vietos pasišalinusio Seimo nario V. Babiliaus teisinės neliečiamybės atėmimo.

REKLAMA

Pasak D. Valio, Seimo narys V. Babilius šių metų kovo 19-ąją apie 22 val. Vilniuje, Laisvės prospekto ir J. Baltrušaičio gatvių sankryžoje, vairavo automobilį, kuriam nebuvo atlikta privalomoji techninė apžiūra. Neatsižvelgdamas į kelio ir meteorologines sąlygas, Seimo narys nesuvaldė savo automobilio ir atsitrenkė į stovintį kitą automobilį, kliudė šviesoforą ir pasitraukė iš eismo įvykio vietos.

„Šiais veiksmais V. Babilius galimai padarė pažeidimus, numatytus Administracinių teisės pažeidimų kodekse“, - iš Seimo tribūnos sakė D. Valys, primena ELTA.

Konstitucija ir Seimo statutas įtvirtina, kad parlamentaras be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų