REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Seime iškilmingai prisiekė naujasis vidaus reikalų ministras Artūras Melianas.

Jo priesaiką priėmė Seimo Pirmininkė Irena Degutienė.

„Ačiū už pasitikėjimą. Tikrai nenuvilsiu“, – sakė naujasis Vyriausybės narys.

Jį pasveikino Premjeras Andrius Kubilius, Seimo nariai.

A. Melianas pakeis buvusį vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį, kuris pareigų nebeina nuo kovo 26-osios. Jis trauktis buvo priverstas dėl Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos vadovų atleidimo skandalo.

REKLAMA
REKLAMA

Į ministro pareigas A. Melianą balandžio 12 dienos dekretu paskyrė Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija ir atsižvelgdama į Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus teikimą. A. Meliano kandidatūrą pasiūlė Liberalų ir centro sąjunga.

REKLAMA

A. Melianas Vilniaus universitete baigė ekonomikos bei socialinio darbo studijas. Stažavo Lenkijoje, Airijoje, Danijoje, JAV.

1997 m. buvo išrinktas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu, Socialinių reikalų komiteto pirmininku.

2000-2004 m. kadencijos Seimo narys, išrinktas daugiamandatėje rinkimų apygardoje pagal Lietuvos liberalų sąjungos sąrašą. Seime dirbo Socialinių reikalų ir darbo komitete (2000-2001 m. – komiteto pirmininkas). Dalyvavo rengiant Darbo kodeksą, Pensijų reformos įstatymų paketą, Garantinio fondo ir kitus įstatymus, teikė ratifikuoti Europos socialinę chartiją. Dirbo Lietuvos ir Lenkijos bei Lietuvos ir Ukrainos parlamentų asamblėjose, pasisakė už glaudžius tarpvalstybinius santykius socialinės apsaugos ir ekonomikos srityje, buvo vizų panaikinimo su Ukraina iniciatorius.

REKLAMA
REKLAMA

Dirbdamas Vilniaus miesto savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėju, sprendė socialiai remtinų žmonių problemas, ieškojo būdų, kaip jiems padėti. 2006-2008 m. dirbo Vilniaus apskrities viršininko pavaduotoju. Prižiūrėjo Vilniaus apskrities socialinės paramos, sveikatos apsaugos, švietimo ir kultūros sritis. Daugiau nei dešimtmetį dirba ir bendradarbiauja su nevyriausybinėmis organizacijomis, yra aktyvus bendruomeninių judėjimų narys ir šalininkas.

Vadovaujantis Konstitucija, pradėdami eiti savo pareigas, Ministras Pirmininkas ir ministrai Seime prisiekia būti ištikimi Lietuvos Respublikai, laikytis Konstitucijos ir įstatymų. Priesaikos tekstą nustato Vyriausybės įstatymas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų