REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį, balandžio 16 d. iškilmingos ceremonijos metu Serbijos Respublikos ministras pirmininkas Mirko Cvetkovičius kartu su „Fiat SpA“ vadovu Sergio Marchionne atidarė naująją italų kompanijos gamyklą Kragujevice. Renginyje dalyvavo apie 150 garbingų politikos ir verslo atstovų, taip pat buvo įtraukti ir eiliniai darbininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikindamas Serbijos ministrą pirmininką „Fiat“ vadovas S. Marchionne negailėjo pagyros žodžių šios šalies modernizavimo programai. Tai, anot jo, padėjo sukurti „dinamišką, užsienio investuotojams patrauklią aplinką. „Mums tenka didžiulė garbė prisidėti prie šalies augimo“, ‒ kalbėjo jis.

REKLAMA

Gamyklos atidarymas yra trejus metu vykusių intensyvių plataus masto darbų, kurie buvo atliekami 1,4 mln. kvadratinių metrų plote rezultatas. Kaip skelbiama oficialiuose pranešimuose, buvo pagerinta aplinkinė infrastruktūra, įrengtas naujas stogas gamyklai, parduotuvių kompleksas, žemės regeneravimo įranga ir nauji mechanizmai. Iš viso į gamyklą buvo investuota maždaug 1 mlrd. eurų (3,45 mlrd. litų).

Kragujevico gamykloje bus surenkamas naujasis „Fiat 500L“ modelis, kurio debiutas įvyko šį pavasarį Ženevos automobilių parodoje. 500L planuojama eksportuoti į Europos, taip pat ir viso pasaulio rinkas, o prekybos salonuose pirmieji automobiliai turėtų pasirodyti paskutinį šių metų ketvirtį.

Skelbiama, kad naujojoje gamykloje iki metų pabaigos bus įdarbinta maždaug 2400 žmonių, dar tūkstantis darbo vietų numatoma netoliese esančioje tiekimo bazėje. Kuomet surinkimo linijos veiks visu pajėgumu, šioje gamykloje bus išleidžiama iki 200 tūkst. automobilių per metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų