REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis dabar neišsiverčia be banko kortelių, tačiau ne iš karto lengva apsispręsti, kokią pasirinkti – kreditinę ar debetinę. Kokiais atvejais geriau rinktis kreditinę kortelę, pataria Darius Jasinskis, „Danske“ banko Produktų valdymo departamento direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Kam naudojamos kreditinės kortelės?

Pastaruoju metu populiarėja kreditinės kortelės. Jos yra ypač naudingos žmogui, kai jis keliauja, nori gauti trumpalaikį kreditą. Tarptautinėmis kredito kortelėmis patogu atsiskaityti už prekes ir paslaugas Lietuvoje, užsienyje, interneto parduotuvių svetainėse, rezervuoti vietas viešbučiuose ar lėktuvo bilietus, išsinuomoti automobilį. Debetine ir kreditine kortele galima atsiskaityti parduotuvėse, degalinėse, kavinėse ir kitur.

REKLAMA

Kokie yra pagrindiniai kortelių skirtumai?

Pagrindinis skirtumas yra tas, kad kredito kortelė dažniausiai yra išduodama su kredito limitu ir turi kelionių draudimą. Šis kredito limitas gali būti naudojamas Lietuvoje ir užsienyje perkant prekes, atsiskaitant internetu, išgryninant pinigus ar juos konvertuojant bankomatuose. Be to, kredito limitas gali būti naudojamas rezervuojant viešbučius, automobilius. Dėl to sakoma, kad kredito kortelės yra itin parankios dažniau keliaujantiems.

REKLAMA
REKLAMA

Kredito limitai kortelėse būna kelių tipų: vienomis kortelėmis galima pirkti išsimokėtinai, kitų kredito limitą galima naudoti tada, kai to labiausiai reikia, trečios skirtos finansinių srautų subalansavimui. Tarkime, kredito limitu galima pasinaudoti tuomet, kai žmogus vienu metu patiria įvairias išlaidas, o pajamų tuo laiku neturi.

Kuo dar naudingos kreditinės kortelės?

Kreditinės kortelės labai naudingos norintiems taupyti laiką. Ją turint, užtenka vieną kartą pasirašyti sutartį ir atsiimti kortelę iš banko. Nereikia pasirašinėti naujų dokumentų norint ką nors įsigyti išsimokėtinai, naudojantis kredito limitu.

Kreditinių kortelių turėtojams paprasta valdyti savo pinigus, be to, jis gauna kreditą, draudimą, nuolaidų programas ir kitas paslaugas. Tai labai patogu planuojantiems pirkinius, norintiems būti tikriems dėl galimų numatytų ar netikėtų išlaidų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų