REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos tarptautiniai oro uostai, nuolat plečiantys tiesioginių maršrutų geografiją, šiemet skelbia rekordinį vasaros sezoną. Šio jau prasidėjusio aviacinio sezono metu reguliariais ir nereguliariais tiesioginiais skrydžiais iš Vilniaus, Kauno ir Palangos iš viso bus galima pasiekti apie 70 Europos oro uostų. Reguliarius skrydžius vykdys 24 oro linijų bendrovės, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Pokyčiai visuose trijuose tarptautiniuose oro uostuose rodo, kad šią vasarą oro transportu Lietuva bus pasiekiama geriau nei bet kada. Bus stipriai pagerintas praėjusių metų skrydžių pasiūlos rekordas, o keleiviams siūlomų skristi vietų skaičius, palyginti su 2011 m., išaugs apie penktadaliu.

REKLAMA

Vien tik Tarptautiniame Vilniaus oro uoste šį sezoną pradeda dirbti penkios naujos oro linijų bendrovės, atsidaro vienuolika naujų maršrutų. Iš sostinės reguliariais skrydžiais tiesiogiai bus pasiekiamas 31-as Europos miestas 36-iuose oro uostuose. Iš viso vasaros sezono metu į šį oro uostą reguliariai skraidys 21 aviakompanija. Iš Vilniaus bus pasiūlyta tradicinių ir naujų vasaros poilsinių skrydžių maršrutų, pvz., Portugalija.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinio Kauno oro uosto vasaros sezonas taip pat bus rekordinis, siūlantis intensyviausią skrydžių tvarkaraštį per visą oro uosto istoriją. Be daugelio jau iki šiol tiesiogiai pasiekiamų Europos miestų keliautojai galės rinktis ir naujus vasaros maršrutus – į Palma de Maljorką, Kiprą, Maltą bei Reikjaviką. Keturios šiame oro uoste dirbančios oro linijų bendrovės skraidins į 23 Europos oro uostus.

Iš Tarptautinio Palangos oro uosto bus siūlomos keturios skrydžių kryptys – į Kopenhagą, Oslą, Rygą ir Maskvą. Pastaroji kryptis bus atverta birželio mėnesį. Iš viso reguliarius skrydžius vykdys keturios oro linijų bendrovės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiais metais tikimės pasiekti dar vieną Lietuvos oro uostuose aptarnautų keleivių skaičiaus rekordą. Daugiau keliautojų oro uostai sulaukia nuo pat metų pradžios. Per pirmą šių metų ketvirtį Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostuose buvo aptarnauta 624,7 tūkst. keleivių – tai beveik 30 proc. daugiau nei atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu“, – sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Ypatingai stiprus augimas pastebimas sostinės oro uoste – čia per pirmą ketvirtį, palyginti su praėjusiais metais, keleivių padaugėjo beveik 64 proc. Dėl pastarųjų mėnesių rezultatų Tarptautinis Vilniaus oro uostas yra laikomas vienu sparčiausiai augančių oro uostų Europoje.

Daugiausiai keleivių Lietuvos istorijoje oro uostai aptarnavo pernai, kai buvo pralenkti prieškrizinių 2008 m. rezultatai. Praėjusiais metais tarptautiniuose oro uostuose iš viso aptarnauta beveik 2,7 mln. keleivių – 18,1 proc. daugiau nei 2010 m. ir 5,7 proc. daugiau nei 2008 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų