REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Komisija parengė planą, kuris turėtų padėti įveikti rekordinį nedarbą Europos Sąjungoje (ES). Šio plano tikslas yra „sukurti tikrą Europos darbo rinką“, kurioje darbuotojai be problemų galėtų keisti savo darbą visoje ES, sakė Komisijos atstovas. Vasarį nedarbas Bendrijos šalyse siekė 10,2 proc., praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Komisija užimtumo planą oficialiai ketina pristatyti trečiadienį. Vokietijos laikraštis „Sueddeutsche Zeitung“ ir prancūzų „Le Figaro“ pirmadienį pateikė kai kurių jo detalių. Remiantis planu, Briuselis nori nacionalines darbo rinkas visiškai atverti darbuotojams iš kitų ES šalių. Tai ypač padėtų darbo ieškantiems bulgarams ir rumunams. Devynios ES šalys vis dar nėra atvėrusios savo darbo rinkos Bulgarijos ir Rumunijos piliečiams.

REKLAMA

Europos Komisija, anot žiniasklaidos, siūlys, kad piliečiai iš kitų ES šalių galėtų užimti pozicijas ir valstybiniame sektoriuje. Be to, Briuselis yra už „deramą minimalią algą“, kuri galėtų skirtis priklausomai nuo darbo srities.

Daugelyje Europos šalių šiandien yra daug mažiau darbo vietų nei prieš krizę. Tik Liuksemburge, Maltoje, Lenkijoje, Belgijoje, Vokietijoje, Austrijoje, Švedijoje ir Kipre darbą turi daugiau žmonių nei anksčiau.

Vasarį 17 euro zonos šalių darbo neturėjo per 17 mln. žmonių. Tai yra 1,48 mln. bedarbių daugiau nei prieš metus. Didžiausias nedarbas – 23,6 proc. – buvo Ispanijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų