REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jose Mourinho vadovaujamas Madrido „Real“ į UEFA Čempionų lygos pusfinalį pateko įmušęs 32 įvarčius bei nepatyręs nė vieno pralaimėjimo. Tačiau jų jau laukia senas varžovas - Miuncheno „Bayern“, kuris yra vienas iš nedaugelio šio turnyro klubų, kurie gali paguldyti ant menčių Ispanijos sostinės ekipą.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš dešimt metų „Bayern“ ir „Real“ dominavo Europos arenose. Vokietijos milžinai nuo tada du kartus pasiekė Čempionų lygos finalus: 1999 m., kuriame pralaimėjo „Manchester United“ ir 2000 m., kur bavarai triumfavo įveikę „Valencia“. Tuo tarpu „Real“ tris kartus iškovojo čempionų vardus - 1998, 2000, ir 2002 m.

REKLAMA

Keista, tačiau nuo tada sėkmė Čempionų lygoje nusisuko nuo abiejų klubų. 2010 m. „Bayern“ finale turėjo pripažinti Milano „Inter“ pranašumą, o „Real“ apskritai nesugebėjo nukeliauti taip toli ir turėjo stebėti, kaip didžiausi priešai „Barcelona“ vieną po kito skynė titulus.

„Bayern“ ir „Real“ tarpusavyje žais toli gražu ne pirmą kartą. Iš viso Europos elitiniame turnyre abu klubai tarpusavyje kovėsi 18 kartų, iš kurių 10 laimėjo bavarai. Tik keli klubai visoje Europoje galėtų atsilaikyti prieš jau 100 įvarčių Ispanijos čempionate pelniusius Jose Mourinho auklėtinius, tačiau „Bayern“ yra viena iš tų komandų bei gali pasigirti geresne tarpusavio susitikimų statistika.

REKLAMA
REKLAMA

Vokiečiams daugiau optimizo gali suteikti ir tas faktas, jog trys iš dešimties „Bayern“ pergalių prieš „Real“ buvo užfiksuotos Čempionų lygos pusfinalių etape. Tuo tarpu morengai tik vieną kartą į finalą pateko įveikę bavarų vienuolikę.

Abu klubai savo dispozicijoje turės praktiškai visus žaidėjus. Tik „Real“ negalės padėti šlaunies traumą besigydantis gynėjas Ricardo Carvalho bei saugas Lassana Diarra.

Ar sugebės „Bayern“ pakartoti savo žygdarbį, o gal bus pervažiuoti „Real“ traukinio? Ar pavyks Jose Mourinho nutraukti dešimt metų trunkančią „karališkojo klubo“ Čempionų lygos trofėjų sausrą?

Spėjamos startinės sudėtys:

„Bayern Munich“ (4-2-3-1): Neuer; Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba; Schweinsteiger, Kroos; Robben, Muller, Ribery; Gomez.

„Real Madrid“ (4-2-3-1): Casillas; Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo; Khedira, Alonso; Di Maria, Kaka, Ronaldo; Benzema.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų