REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Lietuvos rinką uždrausta tiekti užterštus pašarus iš Baltarusijos. 44,2 tūkst kilogramų rapsų išspaudų siunta buvo sulaikyta, laboratoriniais tyrimais nustačius, kad pašarai užteršti Salmonella Senftenberg bakterijomis.

REKLAMA
REKLAMA

Marijampolės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnai rapsų išspaudų mėginius laboratoriniams tyrimams atrinko juos importavusios didmeninės pašarų prekybos įmonės UAB "Eurokorma" sandėlyje. Mėginius ištyrus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje, rapsų išspaudose nustatytas mikrobiologinis užterštumas Salmonella Senftenberg.

REKLAMA

Atsižvelgiant į laboratorinių tyrimų rezultatus, neleista pašarų siuntos tiekti į mūsų šalies rinką. Priimtas sprendimas šią rapsų išspaudų siuntą apdoroti Lietuvoje registruotais biocidais, po to atlikus pakartotinius laboratorinius tyrimus, bus svarstoma ar saugu leisti siuntą realizuoti.

Informacija apie sulaikytą negyvūninių pašarų siuntą perduota Europos Komisijai Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų