REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas, išnarpliojęs verslininko Antano Boso pretenzijas bankui „DNB Nord" (dabar DNB), pirmadienį paskelbė, kad patenkina ieškinį, o sutartys su banku turi būti panaikintos.

REKLAMA
REKLAMA

A. Bosui teismas priteisė 289 tūkst. 749 litus ir 43 centus. Nuo šios sumos taip pat bus mokamos 5 procentų palūkanos. Jos skaičiuojamos nuo dienos, kai verslininkas kreipėsi į teismą iki ši nutartis įsiteisės. A. Boso naudai iš „DNB Nord“ priteista ir 30 tūkst. litų žyminio mokesčio, rašo lrytas.lt.

REKLAMA

Verslininkas iš viso iš banko reikalavo beveik 408 tūkst. litų. Tiek nuostolių jis teigė patyręs, kai bankas jo neįspėjo apie galimą riziką.

Teismas nutarė, kad A. Bosas buvo suklaidintas. Nors savo skunde jis teigė, kad tai padaryta sąmojingai, teismas tokių veiksmų neįžvelgė. „Atsakovai (bankas “DNB Nord„) suklaidino ieškovą dėl galimų rizikų ne dėl sąmojingų veiksmų, o dėl to, kad nepagalvojo, kad rizikų gali būti“, - skelbiama teismo nutartyje.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso į banko pinkles yra patekę 640 žmonių, A. Bosas yra trečiasis laimėjęs bylą prieš „DNB Nord“ banką.

Šią teismo nutartį per 30 d. galima apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

A. Bosas tvirtino, kad bankas jį apgavo, esą 2007 metais, jis įsigydamas obligacijų„„DNB Nord“ banke tikėjosi kelių milijonų pelno, tačiau patyrė tik didelius nuostolius.

A. Bosas teismui pateikė septynias sutartis, kurias jis sudarė įsigydamas obligacijas. Prieš įsigydamas jam užstatė Palangoje turimą banko 7 milijonais litų įvertintą namą ir gavo 20 milijonų litų paskolą. Visi pinigai buvo investuoti.

Verslininko teigimu, namas tiek nekainuoja, tačiau esą vertinimas buvo padidintas, kad jis iš banko galėtų paimti kuo didesnę sumą pinigų ir investuoti juos į „DNB Nord“ platinamas obligacijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų