REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Akiniai – ne tik koreguoja Jūsų regėjimą, saugo nuo žalingų ultravioletinių saulės spindulių bei kito aplinkos poveikio. Ši svarbi detalė, priderinta ne tik prie veido formos, bet ir prie drabužių, jus papuoš ir padės susikurti individualų stilių.

Akiniai – ne tik koreguoja Jūsų regėjimą, saugo nuo žalingų ultravioletinių saulės spindulių bei kito aplinkos poveikio. Ši svarbi detalė, priderinta ne tik prie veido formos, bet ir prie drabužių, jus papuoš ir padės susikurti individualų stilių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parinkus akinių formą ir spalvą, galima pagyvinti nepakankamai išraiškingų bruožų veidą. O tinkamai parinkti rėmeliai „pataisys“ kai kuriuos trūkumus.

REKLAMA

Kur dėti nosį?

Jei gamta jus apdovanojo ilga nosimi, čia, rodos, jau nieko nepadarysi. Ir vis dėlto nuleidę akinius šiek tiek žemiau ant nosies, įsitikinsite, kad ji atrodo žymiai trumpesnė. Tokia pati metamorfozė įvyks ir tuo atveju, jei jūsų nosis plati. Ieškokite siaurų rėmelių su mažu tilteliu.

Smulkaus veido, vadinasi, ir nedidelės nosies savininkams (šįkart kalbama apie vyrus), nereikėtų rinktis akinių su gremėzdiškais į akis krentančiais rėmeliais, nes po dideliais akiniais veidas tarsi „pradingsta“ ir bruožų smulkumas tampa dar labiau pastebimas. Vadinasi, tiks akiniai su plonais rėmeliais, ar net akinukai be rėmų, kuriuos rekomenduojama nešioti kuo aukščiau ant nosies. Moteris ant mažos nosytės gali užsidėti ir didesnius, bet vizualiai ne per sunkius, akinius.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl mano veidas primena ridikėlį?

O štai tiems, kurių veido forma primena trikampį ir jo apatinė dalis plati, reikia kvadratinių rėmelių, nežymiai siaurėjančių nosies link, kurie pridėtų pločio kaktos srityje.

Jei veidas apvalus, akinių „tikslas“ padaryti jį ilgesnį ir platesnį. Rėmeliai turi būti aiškiai matomi, šiek tiek laužytos formos, kad panaikintų pernelyg ryškų veido apvalumą.

Jei jūsų žandikaulio linija tvirta, o kakta plati, ryškūs smakras ir skruostikauliai, tai jūsų veido forma – kvadratinė. Rėmeliai turėtų būti subtiliai išlenkti, siauri. Tokie šiek tiek sumažintų ir kartu ir prailgintų veidą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O štai stačiakampį veidą reikia vizualiai patrumpinti. Tai padaryti galima parenkant apvalius ar pažemintus trikampio formos rėmelius.

„Širdies“ formos veidą (apverstą ridikėlį) – plačią kaktą, aukštus skruostikaulius gali kompensuoti rėmeliai su pažeminta akių linija. Rėmeliai turėtų būti nedideli, ovalūs, su platesne apatine linija, ryškesne apačia bei įdomiu spalviniu sprendimu.

Visiems ir laimingiausiems

Patys laimingiausia žmonės – ovalaus veido savininkai. Jie gali nešioti bet kokio tipo ir pačios drąsiausios formos akinius: jiems tinka ir labai gerai priglundantys prie akių ir veido rėmeliai, ryškios geometrinės linijos ir nežymiai nuleisti rėmelių lankeliai – kojelės. Todėl mes jiems daugiau nieko ir nerekomenduosime, tik priminsime, kad kuo dažniau keistų rėmelius – gyvenimas turi būti įvairus.

REKLAMA

O visiems būtina nepamiršti, kad ir veido odos bei plaukų spalva (net antakių) gali turėti įtakos pasirenkant akinių rėmelius. Pavyzdžiui, jei oda blyški, nepatartina rinktis pilko ar melsvo rėmelio. Jei oda linkusi rausti (raudonuoti), netinka violetiniai bei raudoni rėmeliai ir pan.

Ir svarbiausia – akiniai turi būti patogūs. Rėmelių plotis turi atitikti veido plotį, kojelės būti tinkamo ilgio ir nesiliesti prie veido. Akiniai neturi spausti nei nosies, nei smilkinių, bet turi patikimai laikytis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų