REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministerija iki balandžio 23 dienos rengia gamtos mokslų – biologijos, chemijos, fizikos – konkursą „Mūsų eksperimentas“. Konkurse gali dalyvauti įvairaus dydžio 9–11 klasių mokinių komandos. Konkursinį darbą galima atlikti per gamtos mokslų pamokas, jį nufilmuoti, užpildyti anketą ir nusiųsti į Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos centrą. Komanda nugalėtoja bus apdovanota kelione į Koperniko mokslo centrą Varšuvoje, kiti laimėjusieji gaus vertingas leidyklos „Šviesa“, žurnalo „Iliustruotasis mokslas“ dovanas.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurso tikslas - skatinti mokinius gamtos mokslus mokytis kūrybiškiau, domėtis gamtamoksline tiriamąja veikla ir patiems joje dalyvauti.

REKLAMA

Konkurso dalyviai kviečiami naudoti gamtos mokslų priemones, gautas iš ES struktūrinių fondų projekto „Technologijų, menų  ir gamtos mokslų infrastruktūra“. Įgyvendinant projektą šiais mokslo metais visus Lietuvos gimnazijų bei daugumos vidurinių, profesinių mokyklų fizikos, chemijos ir biologijos kabinetus pasiekė šiuolaikiškų mokymosi priemonių komplektai. Mokyklos galėjo rinktis modernius mikroskopus ir biologijos preparatus, chemijos regentus, mini laboratorijas, kompiuterinę įrangą su įtampos, slėgio, triukšmo lygio, temperatūros ir kitais jutikliais, įvairius rinkinius laboratoriniams darbams atlikti.

REKLAMA
REKLAMA

Naujos priemonės ir laboratorinė įranga leidžia mokytis fizikos, chemijos, biologijos atliekant įvairius stebėjimus ir praktinius bandymus. Mokytojai skatinami kurti mokymo metodikas, jas išbandyti, dalytis su kolegomis.

Darbai konkursui pateikiami  užpildžius tinklalapyje

http://www.lmitkc.lt/lt/musu_eksperimentas registracijos formą ir prisegus suarchyvuotą darbą (aprašą ir filmuotą medžiagą) iki 2012 m. balandžio 23 d.

Darbus vertins atitinkamų mokslo krypčių ekspertų komisijos. Bus atsižvelgiama į darbo idėjos ar jos įgyvendinimo originalumą, atlikimo moksliškumą,  socialinį reikšmingumą, aktualumą gyveniškame kontekste, meistriškumą bei kruopštumą, tyrimo metodikos naujumą, kūrybiškumą, gamtos mokslų integralumą (jei taip buvo pasirinkta) ar kompleksinį sprendimo būdą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų