REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„The Ball & Chain“Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings – šį ketvirtadienį menų fabrike „Loftas“ pradeda analogų neturinį masinį „Bad Ass Retro“ turą per Lietuvą. Kai kuriuose koncertuose pasirodys virš 30 žmonių, dalis jų – šokėjai. Koncertas „Lofte“ bus ypatingas dar ir tuo, kad jo metu bus filmuojama dueto vaizdo klipo finalinė scena.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau apie tai, turo idėją, dueto ateitį, „Lietuvos balso“ mokinius ir kita – išskirtiniame ir nuoširdžiame interviu su Jurgiu ir Erica. Be to, atlikėjai leidžia mums pasmalsauti ir pamatyti ištrauką iš jų būsimo pirmo rimto vaizdo klipo dainai „Tearing Up The Dancefloor“.

REKLAMA

Ar tai bus didžiausias „The Ball & Cain“ turas?

Erica: Tikrai, taip. Balandžio 19 d. turą atidarysime Vilniuje, balandžio 21 d. vakarėlį tęsime Kaune, balandžio 27 d. vyksime į Klaipėdą ir balandžio 28 d. pirmą kartą pasirodysime Šiauliuose.

Kokio dydžio?

Jurgis: Turbūt iš dalies turo dydį reiktų matuoti šokančiais besišypsančiais žmonėmis – šokėjais. Jų bus tikrai daug. Prie kai kurių koncertų prisijungia ir daugiau muzikantų nei mes bet kada turėjome. Su mumis kartu koncertuos gatvės svingo ansamblis „Rhythm Junkies“.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat neapleisite ir įvaizdžio – visi atrodysite lyg nužengę iš senų kino juostų.

Jurgis: Taip, visi bus apsirengę gražiai. Tikrai į sceną nelipsime atrodydami lyg išvirtę iš lovos. Tikrai bus daugiau gražių batų ir daugiau makiažo nei per ankstesnius mūsų renginius.

Erica: Taip, tikrai, makiažo bus daug (juokiasi).

Praėjusią savaitę filmavote vaizdo klipą dainai „Tearing Up The Dancefloor“. Apie ką jis bus?

Jurgis: Erica, rašei dainos žodžius, tu ir pasakok.

Erica: Norėjau parašyti dainą tinkamą šokiams su ypatinga nuotaika. Įsivaizduok, esi klube. Klubas kiek pogrindinis. Na, toks, kuriame gali nutikti įvairiausių dalykų, net ir nelabai gerų. Tu pamatai vaikiną. Ir viskas aplink tarsi sustoja. Visas klubas galėtų sugriūti ar sudegti, tu to net nepastebėtum. Vaizdo klipą filmavome daugiau mažiau pagal dainos žodžius. Aš pamatau tą vaikiną. Jį vaidina choreografas Šarūnas Kirdeikis. Kartu su juo mes tarsi keliaujame per dešimtmečius viename iš klubų, kuris yra mūsų fantazijos vaisius. Jame mus pasitinka, stebi, apsupa labai skirtingi žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O kur Jurgis šiame klipe?

Jurgis: Aš šiame klipe vaidinu tokį nevykėlį ir tai man nepatinka. Mano moteris pabėga su kitu.

Erica: Ne aš rašiau scenarijų (juokiasi).

Jurgis: Aš norėjau, kad klipas būtų subtilesnis. Šarūnas iš pradžių turėjo vaidinti vaikinuką, kuri sutikome gatvėje ir mes jį vedamės į tą klubą, bet gavosi taip, kad Erica pabėga su juo.

Klipe filmavosi daugybė žmonių. Iš kur jie?

Jurgis: Didžioji dalis jų buvo profesionalūs lindyhopo šokėjai. Jų atsidavimas šokiui bei šiam klipui yra šimtaprocentinis. Šiuo klipu ir visu muzikiniu turu mes norime parodyti tai, kad mūsų seneliai bei tėvai irgi labai daug linksiminosi. Tačiau šoko vienas su kitu, porom, o ne po vieną. Kiekvienam vakarėliui ruošėsi ir puošėsi.

REKLAMA

Erica: Klipe nevyrauja vienos subkultūros estetika. Tai daugelio jų kratinys. Ačiū Robertui Kalinkinui, kuris rūpinosi visų klipo veikėjų įvaizdžiu.

Filmavime dalyvavo ir jūsų dabartiniai „Lietuvos balso“ mokiniai...

Erica: Mums reikėjo blogų berniukų gražiais veidais ir prisiminiau, kad mes turime tokius žmones savo komandoje. Tuo tarpu „Lietuvos balso“ dalyviams yra svarbu semtis patirties. Taip pat į filmavimą pakviečiau ir savo kursiokių. Jos taip pat puikiai praleido laiką ir iš arčiau pamatė, kaip vyksta filmavimai.

REKLAMA

Filmavime dalyvavo ir daugybė kitų žmonių – tai jūsų draugai?

Jurgis: Taip, dalis mūsų draugų taip pat filmavosi šiame klipe.

Kada jį išvysime?

Jurgis: Kol kas pristatome tik ištrauką. Finalinė klipo dalis bus filmuojama pirmojo „Bad Ass Retro" koncerto metu – menų fabrike „Loftas“ jau šį ketvirtadienį. Taigi kas norite nusifilmuoti ir patekti į istoriją, pasipuoškit ir šokit pirmose eilėse. Beje, pasipuošę bad ass retro stiliukų į koncertą pateks nemokamai arba su nemaža nuolaida.

Ar po šio turo „The Ball & Chain“ eis atostogų?

Erica: Tai tikrai bus mūsų didžiausi koncertai bent iki kito „The Ball & Chain“ albumo. Paskui keliausime koncertuoti į Didžiąją Britaniją ir Airiją. Manau, kad turėsime dar keletą koncertų Lietuvoje, tačiau jie tikrai nebus tokie dideli.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turas vadinasi „Bad Ass Retro“ – ką tai reiškia?

Jurgis: Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad šis žodžių derinys nelabai racionalus. Tačiau tam tikras retro, kurį mes pristatome scenoje, seniau buvo ant vulgarumo ribos. Taip pat seksualus, pašėlęs, avangardiškas.

Erica: Taip, tai kita retro pusė. Tos merginos, kurios ėjo į tuometinius džiazo klubus, leido sau daryti įvairiausius dalykus, kurie tuo metu neatitiko jokių normų. Džiazo klubai buvo pradžia viso to, kas vėliau vyko ir tebevyksta klubinėje aplinkoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų