REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Aplinkos apsaugos komitetas kartu su Anykščių miškų urėdija organizuoja pavasarinę medžių sodinimo talką Anykščių rajono Pavarių girininkijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Talkoje pirmadienį dalyvaus Seimo nariai, Anykščių miškų urėdijos darbuotojai, moksleiviai, Anykščių Dariaus ir Girėno 1–osios kuopos jaunieji šauliai.

REKLAMA

Bus sodinami vienerių metų hibridinių drebulių sodinukai, užauginti Pavarių medelyne.

Anykščių urėdijos iniciatyva nenaudojamose žemės ūkio paskirties žemėse auginama viena perspektyviausių mūsų klimatinėje zonoje biomasės prieaugio požiūriu rūšis – hibridinė drebulė.

Pasak Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko J. Šimėno, tai greitai augantis paprastosios drebulės ir amerikinės drebulės dirbtinės selekcijos būdu gautas tarprūšinis hibridas. Jas galima naudoti ir veisiant upių apsaugines juostas, siekiant sumažinti mineralinių trąšų nuotekas į upes ir ežerus, nes šie medžiai savo šaknimis gerai sulaiko azotą ir kitus elementus, kurie iš dirbamų žemių nuplaunami į upes.

Pasodinus hibridines drebules vieną kartą, derlių galima nuimti tris kartus – antroji ir trečioji karta atauginama iš atžalų. Hibridinių drebulių kirtimo amžius pasiekiamas per 20 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų