REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Skelbiama, kad sukilėliai surengė koordinuotą Afganistano sostinės Kabulo ataką. Šaudymas ir sprogimai buvo girdėti ir rajone, kuriame įsikūrusios užsienio šalių ambasados.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 18:03) Europos Sąjungos (ES) atstovybė Kabule nenukentėjo, visi personalo nariai yra gyvi ir sveiki, tai sekmadienį vakare portalui Balsas.lt patvirtino ES ambasadorius Kabule Vygaudas Ušackas.

REKLAMA

Afganistano vidaus reikalų ministerija sekmadienį pranešė, kad pirminiais žvalgybos duomenimis, su sukilėlių išpuoliais sostinėje ir kitose šalies vietose susijęs kovotojų tinklas „Haqqani“.

„Teigti dar anksti, bet pirminiai duomenys rodo, kad su išpuoliais susiję tinklo „Haqqani“ nariai“, – sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Sedikas Sedikis (Sediq Sediqqi).

S. Sedikis informavo, kad rytinėse Paktijos ir Nangarharo provincijose susirėmimai jau baigėsi, bet kovos dar tęsiasi Kabulo centre, įskaitant didelį prekybos centrą, kuriame dažnai lankosi vakariečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbia BBC, susišaudymas vyko ir prie Parlamento pastato.

(Papildyta 17.40) Buvo atakuota ir Vokietijos ambasada. Tačiau ji stipriau nenukentėjo.

Policijos atstovas paneigė ankstesnį pranešimą, kad buvo užimtas ir padegtas Kabulo viešbutis „Star“.

(Papildyta 14.48) Balsas.lt susisiekė Europos Sąjungos atstovu Afganistane Vygaudu Ušacku. Diplomatas , šiuo metu esantis Lietuvoje, sakė, kad įvykių nuojautos nebuvo, tačiau įvykiai nėra ypatinga staigmena.

„Vis dėlto, mes ten esame visada pasiruošė tokiems išpuoliams. Turiu pripažinti tik tiek, kad koordinuoto tokio masto išpuolio nebuvo senokai. Kol kas tikriname faktus“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 14.23) Dar viename Afganistano mieste sukilėliai surengė ataką. Jie užėmė administracinį pastatą. Afganistano kariuomenė bando jį perimti.

(Papildyta 14.01) Pranešama, kad Vakarai per vieną dieną nukovė, sužeidė ar paėmė į nelaisvę apie 100 kovotojų. Vien sostinėje yra dešimtys sužeistų ar nukautų talibų. Nemažai paimta į nelaisvę.

(Papildyta 13.54) BBC skelbia, kad ekstremistai susisprogdino ir kitame Afganistano mieste. Čia atakuotas oro uostas.

(Papildyta 13.45) Skelbiama, kad atakose dalyvauja ir savižudžiai su sprogmenimis. Skelbiama, kad ginkluoti vyrai įsiveržė ir į vieną viešbutį.

Už išpuolį atsakomybė neva prisiėmė talibai. Jų atstovai teigia, kad atakos tikslas buvo D. Britanijos ir Vokietijos ambasados, JAV sąjungininkės. Taip pat siekta atakuoti Vakarų kontingento karinį štabą.

(Papildyta 13.37) Atakuota Rusijos ambasada, skelbia BBC tinklapis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų