REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Mūsų kaime perauklėjami sunkaus elgesio paaugliai Velykas šventė prisigėrę. Gėrimus jie pirko vienoje kaimo parduotuvių", – po švenčių redakciją pasiekė pranešimas iš Kučgalio.

REKLAMA
REKLAMA

Antrąją Velykų dieną, pirmadienį, kaimo žmonės girdėjo balsus, esą sklidusius iš vienos kaimo parduotuvės. Pasak kučgaliečių, tai Vaikų socializacijos centre dirbanti auklėtoja Loreta Dovidonienė auklėjusi parduotuvės savininkę, kad ši pardavusi alkoholį nepilnamečiams centro auklėtiniams.

REKLAMA

„Šiaurės rytai„ išgirdo pasakojimą, kad tą dieną linksmai šventę nusikalsti linkę paaugliai parduotuvėje gėrimus pirko ne pirmą sykį. Tik neva apsiperkant antrąjį kartą juos užklupusi tą dieną centre dirbusi auklėtoja. Ką tuo metu veikė „Širvėnos“ apsaugos darbuotojas Mindaugas Navickas, neaišku. Vieni pasakoja, kad jis į parduotuvę lydėjęs vaikus, kiti – kad vaikinai į kaimą išėjo kartu su auklėtoja.

„Girdėjosi, kaip Loreta (auklėtoja Dovidonienė – aut.) šaukė pardavėjai, kad už tokius darbelius parduotuvė galinti netekti licencijos, tai yra teisės prekiauti alkoholiu„, – sakė trečiadienį „Šiaurės rytų“ kalbintas kaimo žmogus.

REKLAMA
REKLAMA

Auklėtoja esą atėmusi iš vaikų alkoholį (redakcijos žiniomis, tai buvo kelios „pūslės" stipraus alaus) ir krovusi jį ant prekystalio. Kučgaliečių žiniomis, tą dieną parduotuvėje dirbusi pati savininkė.

Kaimo žmonės nuogąstavo, kad be vargo alkoholio bei cigarečių kaime nusipirkti galintys sudėtingo elgesio paaugliai gali pridaryti bėdos ir sau, ir kitiems.

Vaikų socializacijos centro direktorė Laima Vaičienė trečiadienį „Šiaurės rytams" patvirtino žinanti apie alkoholio pardavimo nepilnamečiams auklėtiniams faktą. Tačiau ugdymo įstaigos vadovė tikino, kad vaikai alkoholio nevartojo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pati su jais bendravau ir mačiau, kad jie tikrai blaivūs", – teigė direktorė L Vaičienė. Ji patvirtino, kad tą dieną dirbo pedagogė L. Dovidonienė, kuri ėjo su auklėtiniais į parduotuvę.

Pasak direktorės, vaikai esą pirmieji nubėgę į parduotuvę ir prisipirkę alkoholio, kurį iš jų atėmė iš paskos atėjusi auklėtoja.

Pasiteiravus, ar Socializacijos centro vadovė kreipėsi į policiją ar alkoholio bei kontrolės tarnybą ir pranešė apie neleistinai besielgiančius prekybininkus, direktorė atsakė, kad apie tai galvojama. Sprendimas kol kas dar nepriimtas.

A. Gudienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų