REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeštadienio rytą iš Vilniaus autobusų stoties evakuoti žmonės, nes iš Minsko į sostinę atvykusiame autobuse aptiktas sprogmuo. Tik apie pusiaudienį atnaujintas autobusų eismas iš sostinės autobusų stoties, įvykio vietoje tebėra keletas pareigūnų ekipažų.

REKLAMA
REKLAMA

Autobusas Minskas – Vilnius į autobusų stotį sostinės Sodų gatvėje atvyko apie 10 val. ryto. Iškraunant bagažą vairuotojas aptiko paketą, kurio niekas nepaėmė. Jį atidarius viduje buvo daiktas, panašus į miną. Išminuotojai išsivežė  prieštankinę miną, kuri, kaip įtariama, yra tikra.

REKLAMA

Šaltinių teigimu, mina autobusu buvo siunčiama kaip paprastas siuntinys. Siuntinio pasiimti atvyko jaunuolis, tačiau vairuotojas jam siuntinio nedavė.

Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ vadovas Viktoras Grabauskas portalui Balsas.lt sakė, jog rastas sprogmuo yra panašus į prieštankinę miną: „Kadangi požymių, rodančių, jog tai yra mokomoji mina nebuvo, teko evakuoti žmones iš pastato ir neutralizuoti sprogmenį išėmus sprogdiklį“.

REKLAMA
REKLAMA

Neutralizavus sprogmenį jis nuvežtas ekspertams, kurie galės atsakyti į klausimą, ar ji yra tikra. Šiuo metu Vilniaus policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sprogmens pervežimo viešuoju transportu bei mėginimo įvykdyti teroristinį aktą. Policija tikrina keleivių sąrašus, susisiekė su Baltarusijos milicija.

Taip pat skaitykite:

Sostinės autobusų stotyje kilo sumaištis, autobuse rasta mina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų