REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo nario Juliaus Dautarto giminaitis, kunigas Juozas Montvila didvyriškai žuvo per legendinio laivo katastrofą.

REKLAMA
REKLAMA

Politiko senelio brolis, vienuolis ir kunigas Juozas Montvila „Titaniku" plaukė į JAV, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

Pasak Seimo nario, kunigo brolis Petras buvo labai garsus JAV lietuvių atstovas Brukline. J. Montvila vyko pas brolį, bendruomenė jo laukė. Jo mirtis tapo didele netektimi JAV lietuviams.

Parlamentaras pasakojo, kad apie giminaičio žūtį pirmą kartą sužinojo iš senelių pasakojimo būdamas vaikas. Nors apie tai jis pasakojęs savo klasės draugams, pastarieji tik šaipėsi iš tokių neva prasimanytų istorijų.

J. Dautartą užtarė vaikystės draugas, dabar garsus poetas Antanas A. Jonynas, pamatęs laikraščio iškarpą ir taip įtikinęs kitus vaikus, kad draugas nemeluoja.

Paklausus, kaip jau subrendęs J. Dautartas vertina „Titaniko„ pastatymą, Seimo narys atsakė: „Kiek žinau, „Titanike“ buvo šeši dvasininkai: ne tik katalikai, bet ir reformatai, net rabinai. Visi jie pasielgė kilniai ir liko su skęstančiaisiais. Bet filme kunigų beveik nėra. Jie net teksto neturi. Jei aš statyčiau filmą apie „Titaniką“, skirčiau jiems daugiau dėmesio. Juk žmonės jiems išpažino gyvenimą! Laivas skęsta, orkestras groja, o žmonės eina išpažinties, užuot bandę sėsti į gelbėjimo valtis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų