REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalbėdamas apie būsimus pokyčius Vidaus reikalų ministerijoje, naujasis ministras Artūras Melianas sako, kad pirmiausia sieks susipažinti su esama situacija, o tik tada imsis radikalesnių permainų. Ministras tvirtina sieksiąs atviresnio policininkų bendradarbiavimo su žmonėmis, valstybės tarnybos darbo gerinimo, visuomenės saugumo stiprinimo. Paklaustas apie galimą Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) reformą, naujasis vidaus reikalų ministras sako nesiimsiąs jokių skubotų veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš tikrai nenorėčiau skubiai daryti kažkokių žingsnių. Taip pat reikia pasižiūrėti, kur yra tos problemos, kaip galima tobulinti darbą. Reikia pasitarti su politiniais partneriais. Ir po to priimti sprendimą.Vienas iš būdų, kad aktyviau dirbtų FNTT, kad tai būtų Finansų ministerijos ar Mokesčių inspekcijos tam tikras padalinys, kaip yra daugelyje pasaulio valstybių. Bet dar kartą noriu pabrėžti, kad tikrai nesiimsiu jokių skubotų veiksmų, nes manau, kad reikia septynis kartus pamatuoti ir tik tada kirpti“, – Lietuvos radijui tvirtino A. Melianas.

REKLAMA

Ministras teigia, kad turi darbo patirties tokiose srityse, už kurias atsakinga Vidaus reikalų ministerija.

„Aš esu įsitikinęs, kad ministras privalo organizuoti darbą ir siekti rezultato. Ir pasitelkti tam stiprius specialistus, todėl nebūtina viską absoliučiai žinoti. Be jokios abejonės, aš susipažinsiu su situacija ir problemomis, bet iš tikrųjų man teko susidurti ir dirbti su tokia problematika, kuri yra Vidaus reikalų ministerijos srityje.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, visų pirma, valstybės valdymo, savivaldos, regionų plėtros ir valstybės tarnybos, nes teko dirbti ir savivaldybėse, ir kuriant Lietuvos savivaldos sistemą, įstatymus. Vėliau teko dirbti apskrities viršininko pavaduotoju. Be to, Seime aš dalyvavau Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos veikloje. Taigi esu susipažinęs su statutinės organizacijų veiklos momentais. Tarnaujant kariuomenėje dvejus metus man teko būti gaisrininku“, – pasakoja vidaus reikalų ministras.

Paklaustas apie pokyčius, kurių rengiasi imtis Vidaus reikalų ministerijoje, A. Melianas tvirtina, kad pirmiausia sieks išsiaiškinti esamą situaciją, o tada stengsis tęsti ministerijos pradėtus darbus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš manau, kad mano pirmas uždavinys – susipažinti su situacija. Antras dalykas – užtikrinti tų darbų tęstinumą, kurie jau pradėti, aš turiu galvoje ir Vyriausybės nutarimo paruošimas, įstatymų ir kitų veiksmų, nes tikrai yra pakankamai daug uždavinių strateginiame ministerijos plane: valstybės tarnybos darbo gerinimas, elektroninių paslaugų platesnis panaudojimas Lietuvoje, visuomenės saugumo stiprinimas ir atviresnis policininkų bendradarbiavimas su žmonėmis, priešgaisrinės apsaugos, išorinių ir Europos Sąjungos sienų apsauga, kova su prekyba žmonėmis.

Yra pakankamai daug tų uždavinių. Reikia užtikrinti, kad įvairūs padaliniai arba departamentai, pavaldūs ministerijai, tinkamai dirbtų ir atliktų savo misiją“, – sako ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų