REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos čempionių titulą ginančios Kauno „VIČI-Aistės“ šeštadienį savo aikštėje pradeda Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) didžiojo finalo seriją. Pusfinaliai staigmenų nepateikė, kovoje dėl aukso kaunietėms iššūkį mes antrąją vietą reguliariajame čempionate užėmusi Vilniaus „Kibirkštis-Tichė-IKI“.

REKLAMA
REKLAMA

Nors per visas keturias šio sezono tarpusavio dvikovas pergalę šventė „VIČI-Aistės“, komandos vyr. treneris Mantas Šernius tvirtino, kad laukia didžiulio vilniečių pasipriešinimo ir kovos iki paskutinės minutės, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA

„LMKL finalo serija bus pati įdomiausia per pastarąjį dešimtmetį, todėl komandų sirgaliai išvys tikrai gero lygio moterų krepšinio varžybas. Viso sezono metu Vilniaus komanda demonstravo tikrai gerą krepšinį, o jo eigoje ekipą papildžiusios naujos žaidėjos užpildė visas buvusias spragas. Šiuo metu komanda turi tris LMKL reguliariojo sezono lyderes: Gintarę Petronytę – rezultatyviausią ir daugiausiai kamuolių atkovojančią krepšininkę, Kristiną Vengrytę – geriausiu procentu metančią vidutinius metimus, ir Sakellie Daniels - daugiausiai perdavimų atliekančią krepšininkę lygoje. Sugrįžusi iš Lenkijos Laima Rickevičiūtė sustiprino komandos gynybą po krepšiu. Komanda pasižymi kaip ypač greitai pereinanti iš gynybos į puolimą, jaučianti varžybų ritmą bei yra ypatingai veržli - uždirba daug baudų, kurios virsta lengvais taškais. Žinoma, abi komandos ruoš namų darbus, tad bus labai svarbu greitai į tai reaguoti ir rungtynių metu priimti teisingus sprendimus“, - kalbėjo M. Šernius.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kaip ruošiamasi sustabdyti „Kibirkšties-Tichės-IKI“ lyderę G. Petronytę, treneris teigė, kad dalį vidurio puolėjoms teksiančio krūvio teks prisiimti visai komandai.

„Geriausia Lietuvos krepšininkė šiuo metu demonstruoja ypač gerą žaidimą, tad tai bus tikrai nelengva užduotis mano vidurio puolėjoms. Tačiau šį sezoną Eurolygoje jau įgijome patirties, kaip gintis prieš ypač stiprias fiziškai ir atletiškas žaidėjas. Taip pat daug darbo, mažų detalių turėsime atlikti kartu kaip komanda iki tol, kol Gintarė gaus perdavimą“, - teigė M. Šernius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„VIČI-Aistėms“ per 11 dienų teks sužaisti 5 rungtynes: dukart  sužaidus su „Kibirkštimi-Tiche-IKI“ LMKL finalo serijoje, laukia Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) finalo ketverto varžybos Baltarusijoje, po jo - trečiosios LMKL finalo rungtynės. Tačiau treneris yra įsitikinęs, kad jo vadovaujamos krepšininkės yra pasiruošusios šiam krepšinio maratonui.

„Tai, kad vilnietės turės savaitės trukmės pertrauką, o mes tuo metu kovosime dėl Baltijos lygos čempionių vardo, nėra pats logiškiausias grafikas, bet nieko čia pakeisti negalime. Turėjome sunkų bei įtemptą grafiką ir žaidžiant Eurolygoje, bet tai mūsų „nenužudė“, priešingai - padarė tik dar stipresne, užgrūdinta komanda. Svarbiausia, kad toks intensyvus rungtynių maratonas sezono pabaigoje praeitų be traumų“, - sakė „VIČI-Aisčių“ strategas.

Pirmosios LMKL finalo serijos rungtynės A. Sabonio krepšinio centre - šeštadienį 13 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų