REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Korporacija „Apple“ paneigė kaltinimus, esą ji su leidyklomis susitarė dėl elektroninių knygų kainų padidinimo, informuoja AFP.

REKLAMA
REKLAMA

JAV teisingumo departamentas trečiadienį padavė ieškinį prieš „Apple“ ir kelias leidyklas, apkaltinęs jas karteliniu susitarimu dėl elektroninių knygų kainų.

REKLAMA

"Teisingumo departamento mesti kaltinimai sąmokslu yra paprasčiausiai neteisingi", - teigiama "Apple" atstovo spaudai žiniasklaidai išplatintame elektroniniame laiške.

"Elektroninės knygų parduotuvės "iBookstore" atidarymas 2010-aisiais paskatino naujoves ir konkurenciją bei panaikino monopolistinius "Amazon" gniaužtus, kuriuose ji laikė leidybos pramonę", - priduriama laiške.

Leidyklos "Simon & Schusterr", "HarperCollins" ir "Hachette Book Group" pasiekė susitarimą, tačiau byla bus tęsiama prieš "Apple" ir likusias dvi apkaltintas leidyklas - "Macmillan" ir "Penguin".

Generalinis prokuroras teigė, kad dėl sąmokslo "vartotojai už kai kurias populiariausias knygas sumokėjo milijonais JAV dolerių daugiau".

Elektroninių knygų pardavimai 2011 metais išaugo 117 proc., iki 969,9 mln. dolerių, rodo JAV leidėjų asociacijos duomenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų