REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

5-ųjų pasaulio TAFISA Sporto visiems žaidynių Šiauliuose organizatoriai intensyviai ruošiasi dalyvių atvykimui. Liepos 5-11 dienomis vyksiančių žaidynių metu ketinama sulaukti apie 3000 dalyvių iš maždaug 60-ies užsienio šalių. Dar maždaug tiek tikimasi sulaukti dalyvių ir žiūrovų iš Lietuvos, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Užsienio šalių delegacijos dalyvaus ne tik tradicinėse sporto varžybose, bet taip pat pristatys savo nacionalines sporto šakas ir žaidimus, skaičiuojančias ne tik šimtų, bet ir tūkstančių metų istoriją. Akivaizdu, kad be įvairių nacionalinių kostiumų, delegacijos savo bagažuose į Lietuvą atsiveš nemažiau egzotiškų sportinių žaidimų priemonių.

REKLAMA

„Intensyviai bendradarbiaujame su Susisiekimo ministerija, Lietuvos bei Latvijos oro uostų vadovais, sprendžiame klausimus, su kuriais gali susidurti atvyksiančios delegacijos.“ – pasakoja žaidynių direktorius Kęstutis Petraitis. „Taip pat sulaukiame įvairiausių klausimų iš žaidynių dalyvių dėl technikos, nacionalinių sporto šakų atributų atsivežimo.“

Nacionalinių pasirodymų metu delegacijos pristatys savo šalyse gilias tradicijas turinčius žaidimus, kurių metu demonstruojamas dalyvių vikrumas, taiklumas, jėga, ištvermė, sumanumas...

REKLAMA
REKLAMA

Prancūzai žaidynių metu demonstruos šokius ant kojūkų, belgai sugriaus visus mitus apie savo romumą šaudydami iš senovinių lankų, olandai stebins šuoliais per upes su kartimis, Ganos atstovai pritariant būgnams šokiu vaizduos kaip vyksta karas ir kaip ateina taika, vengrai mokys savo nacionalinio žaidimo – pasagų mėtymo,  lenkai – piemenų žaidimo su akmenimis „kapela“, italai kvies išbandyti tamburello – žaidimo, panašaus į tenisą, kuris žaidžiamas būgneliu atmušant kamuoliuką (sakoma, geriausi jų – pagaminti iš plaukų....).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Organizatoriai spėja, kad šie pasirodymai sulauks ne tik didelio žiūrovų susidomėjimo, bet muitinės pareigūnų klausimų, todėl daroma viskas, kad dalyvių atvykimas būtų kuo sklandesnis.

Nacionalinių sporto šakų ir žaidimų demonstravimas į žaidynių programą įtrauktas ne atsitiktinai. Žaidynes globoja UNESCO, kuri akcentuoja šių žaidimų ir sporto šakų, kaip nematerialiojo kultūrinio paveldo, išsaugojimo svarbą.

Žaidynių globėjomis taip pat tapo Dalia Grybauskaitė, Lietuvos Prezidentė,  Androulla Vasiliou, Europos Komisijos narė, atsakinga už švietimą, kultūrą, jaunimo politiką, kalbas bei sportą bei Mercedes Bresso, ES Regionų komiteto pirmininkė.

Organizatoriai atkreipia dėmesį, kad registracija į tradicinių sporto šakų varžybas vyksta iki šių metų gegužės 1-os dienos dar vyksta. Dalyvių anketos, informacija apie varžybų, apgyvendinimo sąlygas yra skelbiamos žaidynių interneto svetainėje www.siauliai2012.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų