REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį mėnesį duris atversiančioje Pekino automobilių parodoje „Citroen“ pristatys įspūdingą koncepcinį automobilį „Numero 9“. Tai prancūzų koncerno stilistų ir inžinierių improvizacija didžiausio ir prabangiausio „DS“ modelių linijos tema. Tiesa, tikėtis kad toks automobilis taps serijiniu sunkoka – prabangūs prancūzų automobiliai niekuomet nebuvo itin paklausūs. Na, išimtimi buvo nebent legendinis praėjusio amžiaus vidurio „Citroen DS“.

REKLAMA
REKLAMA

„Citroen“ parodė prabangų „Numero 9“. (nuotr. Gamintojo)„Citroen“ parodė prabangų „Numero 9“. (nuotr. Gamintojo)

Koncepcinis „Numero 9“ įdomus ne tik savo stilistika, bet ir technine puse. Po beveik penkių metrų ilgio automobilio variklio dangčiu slepiasi tik 1,6 litro darbo tūrio benzininis motoras. Tačiau šio „Citroen“ variklio nuvertinti nederėtų – turbininio motoro galia siekia 225 a.g., be to vidaus degimo varikliui talkina ir 70 a.g. elektros motoras. Pastarasis suka galinės automobilio ašies ratus, taigi, „Numero 9“ yra automobilis su visų ratų pavara.

REKLAMA

Naudojant vien tik elektros energiją „Numero 9“ gali pravažiuoti 50 kilometrų. (nuotr. Gamintojo)Naudojant vien tik elektros energiją „Numero 9“ gali pravažiuoti 50 kilometrų. (nuotr. Gamintojo)

Naudojant vien tik elektros energiją „Numero 9“ gali pravažiuoti 50 kilometrų. Todėl vidutinės šio automobilio kuro sąnaudos yra niekingos – tik 1,7 litro benzino šimtui kilometrų. Beje, ličio-jonų baterijas galima įkrauti ir iš buitinio elektros tinklo, įkrovimui reikia tik trijų su puse valandų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų