REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai balandžio 12 d. surengė tikslinę slaptą operaciją, kurios metu Vilniuje, Laisvės prospekte ir Žirmūnų gatvėje, buvo sulaikyti vilniečiai  E. J. (gim. 1979 m.) ir R. R. (gim. 1989 m.) kuriems pareikšti įtarimai dėl ginkluoto plėšimo įsibraunant į butą. Šių metų vasario 18 d. apie 20.50 val. į butą L.Giros gatvėje įsibrovė du vyriškiai (vienas iš jų kaukėtas), pagrasino moteriai ginklais, pagrobė 2 500 litų, nešiojamą kompiuterį, kitus daiktus ir reikalavo dar daugiau pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl nusikaltimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu buvo nustatyti įtariamieji, surinkti kiti svarbūs įrodymai. Kovo 29 d., šio tyrimo metu, Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai buvo surengę „tarpinę“ slaptą policinę operaciją. Pasitelkę Patrulių rinktinės uniformuotus pareigūnus, patys neišsiduodami, kriminalistai Vilniuje, Rinktinės gatvėje neva atsitiktiniam patikrinimui sustabdė automobilį „Saab“, kuriuo važiavo E. J. ir R. R. „Atsitiktinai“ patikrinę, pareigūnai rado „plėšiko rinkinį“ – du revolverius, radijo stotį, kaukę, žiūronus, guminę lazdą. Įtariamieji buvo pristatyti į policijos komisariatą, bet dėl pasirinktos tyrimo taktikos vėliau paleisti. Šiuo metu įtariamieji yra areštinėje, šiandien bus kreipiamasi į teismą dėl kardomosios priemonės – suėmimo – skyrimo.

Pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šios grupės nariai rinko informaciją, taip pat ir apie neteisėtą veiklą vykdančius asmenis, o vėliau apiplėšdavo pasirinktas aukas. Nukentėjusius ar galinčius suteikti daugiau informacijos apie įtariamųjų nusikalstamas veikas prašome kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą tel.: (8 5) 271 6103, (8 5) 271 6781 arba (8 5) 271 6007. Pranešėjui pageidaujant, anonimiškumas garantuojamas. Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už ginkluotą plėšimą numato laisvės atėmimo bausmę nuo dviejų iki dešimties metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų