REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmoji rašytojos Joanne K. Rowling knyga suaugusiesiems pasaulio knygynuose pasirodys rugsėjo 27 dieną. Apie tai ketvirtadienį pranešė leidykla „Little, Brown & Co“. Romanas „Laisvoji vieta“ (angl. „Casual Vacancy“) – pirmoji J. Rowling knyga po populiariosios sagos apie jauną burtininką Harry Potterį.

REKLAMA
REKLAMA

480 puslapių romane pasakojama apie rinkimus pramanytame, iš pirmo žvilgsnio idiliškame anglų miestelyje Pagforde. Pasakojimas prasideda nuo staigios garsaus žmogaus mirties, sukrėtusios vietos gyventojus. Pasak leidėjų, iš taikaus miestelio Pagfordas virsta „karo lauku“, kur turtingieji kovoja su skurstančiaisiais, tėvai pykstasi su vaikais, o žmonos kariauja su vyrais.

REKLAMA

Kaip pastebi leidyklos atstovai, romane gausu „juodojo humoro“ ir „nuolatinių staigmenų skaitytojui“. Naujoji J. Rowling knyga bus išleista ir elektroniniu bei audioformatu.

Kūrinių apie Harry Potterį serija buvo užbaigta 2007 metais ir išversta į 74 kalbas. Septynios knygos apie Harry Potterį pelnė J. K. Rowling pasaulinę šlovę ir didelius turtus. Šiuo metu 46-erių metų rašytojos turtas vertinamas per 620 mln. sterlingų (989 mln. dolerių).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų