REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vartojimui paruoštose ekologiškose daržovėse nustačius žarnyno infekciją galinčių sukelti bakterijų, laikinai sustabdyta kooperatyvo „Padegsnys“ daržovių fasavimo cecho veikla ir uždrausta prekiauti pagaminta produkcija.

REKLAMA
REKLAMA

Pavojingi ligų sukėlėjai - Yersinia enerocolitica nustatyti Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje ištyrus ekologiškų, paruoštų vartojimui daržovių vakuumo pakuotėse mėginius, atrinktus vykdant valstybinę šalies rinkoje parduodamų maisto produktų kontrolę.

REKLAMA

Yersinia enerocolitica - lazdelės formos bakterijos, sukeliančios žmonių ir gyvūnų infekcinę ligą - žarnyno jersiniozę, kuri pasireiškia karščiavimu, pilvo skausmais, viduriavimu, dažniausiai su krauju, vėmimu, o sunkiais atvejais gali išsivystyti net sepsis.

Atsižvelgdami į tyrimų rezultatus, Molėtų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai dar tą pačią dieną patikrino Naujasodyje esančiam kooperatyvui „Padegsnys“ priklausantį ir sezoniškai savo veiklą vykdantį daržovių fasavimo cechą. Patikrinimo metu nustatyta, kad ceche šių metų sezono darbai pradėti neparuošus patalpų ir įrangos, nauji gaminiai gaminami nesivadovaujant technologiniais aprašymais. Daržovių gamybos patalpos nešvarios, nešvarūs ir nusidėvėję gamybinių stalų paviršiai. Ekologiški juodieji ridikai buvo lupami prieš tai jų nenuplovus, kaip to reikalauja technologinis aprašymas. Pagaminta produkcija sandėliuojama netinkamoje temperatūroje, viena iš cecho darbuotojų dirbo nepasitikrinusi sveikatos.

Įvertinus visas aplinkybes, priimtas sprendimas laikinai, kol bus pašalinti visi trūkumai ir atlikti būtini laboratoriniai tyrimai, sustabdyti kooperatyvo „Padegsnys“ daržovių fasavimo cecho veiklą. Uždrausta tiekti į rinką ir ceche jau pagamintą produkciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų