REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar, balandžio 11 dieną, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione vyko LFF taurės pusfinalio rungtynės, kuriose susitiko VMFD „Žalgiris„ ir Marijampolės „Sūduva“.

REKLAMA
REKLAMA

„Sūduvos“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys ir toliau tęsė optimalaus vienuoliktuko paieškas bei skirtingai nuo paskutinės dvikovos su „Dainava" į startinę sudėtį krašte pastatė Tadą Eliošių, tuo tarpu Craigas Thomsonas liko ant suolo. Vartus ir vėl gynė Martynas Matuzas, o į aikštę nuo pradžių grįžo ir Povilas Leimonas.

REKLAMA

Damiras Petravičius tokių ryškių keitimų neatliko - išskyrus saugų linijos pozicijų pakoregavimą. Čia ir vėl labiau ekspermentavo V.Liubšys, pirmą kartą į patį atakos smaigalį pasiuntęs Rafaelį Ledesmą, o ant suolo palikęs abu tikrus puolėjus Povilą Lukšį ir Ričardą Beniušį.

Rungtynės prasidėjo apylygiai, tačiau aštresnės buvo šeimininkų atakos. Jau dešimtąją minutę gausiai susirinkę aistruoliai išvydo ir pirmąjį įvartį - po Pavelo Komolovo smūgio nesėkmingai nuo virpsto atšokusį kamuolį į savo vartus nukreipė Sergėjus Loginovas (0:1).

REKLAMA
REKLAMA

Aikštėje vyravo labai atviras ir gana grubus futbolas. Iki pertraukos dėl traumų buvo pakeisti Andrejus Nagumanovas bei Karolis Chvedukas, kurių vietas užėmė atitinkamai Paulius Janušauskas ir C.Thomsonas.

Rezultatas iki pertraukos galėjo būti gerokai didesnis, tačiau į virpstą pataikė Calumas Elliotas, po jo perdavimų puikias progas iššvaistė Pavelas Komolovas bei Vaidas Šilėnas. „Sūduvos" gretose tikslumo pritrūko T.Eliošiui bei vienam prieš vartininką atsidūrusiam kapitonui Vaidui Slavickui.

Antroji rungtynių dalis kiek skyrėsi nuo pirmosios - komandos ėmė žaisti šiek tiek atsargiau, o ir klaidų bei progų buvo jau nebe tiek daug. Labiausiai dėmėsį reikėtų atkreipti į 78-ąją minutę vykusį epizodą, kai suklydus Mariui Rapaliui Tadas Eliošius iš aštraus kampo smūgiavo jau į tuščius vartus, tačiau pataikė į vartų konstrukciją. Dar kartą netiksliai sužaidus „Žalgirio“ vartininkui „Sūduvos“ smūgį blokavo gynėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynės taip ir baigėsi 1:0, tad norint žengti į kitą etapą „Sūduvai" namuose veikiausiai teks laimėti dviejų įvarčių skirtumu. Žinoma, pakaktų ir to paties 1:0, tačiau tada tektų žaisti pratęsimą.

LFF taurė, pusfinalio pirmosios rungtynės:

Vilniaus „Žalgiris“ 1 - 0 Marijampolės „Sūduva“

10' [1-0] S.Loginov (į savus vartus)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų