REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švedijoje, Helsinborgo mieste vyko tarptautinė moterų imtynių  treniruočių stovykla, kuri rengiama pasiruošimui Europos ir pasaulio jaunių ir jaunimo čempionatams. Stovykloje  dalyvavo dešimties šalių geriausios šio stiliaus imtynininkės. Lietuvai atstovavo Šiaulių miesto sporto mokyklos “Atžalynas“ ir Vijolių vidurinės mokyklos sporto klasių auklėtinės Danutė Domikaitytė, Kristina Domikaitytė bei Šiaulių universiteto studentė  Giedrė Blekaitytė, praneša imtynes.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Ant šešių treniruočių salėje patiestų kilimų merginos buvo paskirstytos į dvi grupes – vienoje plušėjo merginos, sveriančios iki 55 kilogramų, o kitoje sunkesnės. Taigi, pratybų metu plušėjo po pusšimtį merginų. Skandinavai iš anksto atsiuntė treniruočių planą, kuriame smulkiai ir aiškiai buvo išdėstytas ne tik treniruočių procesas, bet ir dienotvarkė. Kai  planą pamatė viena iš Lietuvos komandos imtynininkių  Danutė Domikaitytė, ji su šypsena ištarė: „Tai mes tik valgysime ir treniruosimės“. Bet, pasibaigus stovyklai merginos su malonumu būtų prasitęsusios komandiruotę, nes surado daug bendraminčių, nuoširdžiai skatino ir padėjo. „Tokia atmosfera nuteikia teigiamai ir sunkiausiose treniruotėse“, – kalbėjo Danutė.

REKLAMA

Lietuvos imtynininkės Švedijoje (nuotr. Organizatorių)Lietuvos imtynininkės Švedijoje (nuotr. Organizatorių)

Stovykloje buvo daug tituluotų sportininkių, pasaulio ar Europos čempionatų nugalėtojų bei prizininkių. Lietuvaitės išbandė save pratybose su jomis ir jau po poros dienų nebematė tos prarajos, kokią jos įsivaizdavo prieš tai. Merginos atrado paprastą tiesą – varžovė, kokia ji bebūtų, taipogi yra pažeidžiama ir nugalima. Kad ir Europos čempionė. Merginos akivaizdžiai per Švedijoje praleistas dienas sutvirtėjo psichologiškai, todėl dabar, prieš kovas oficialiose varžybose, akys nepadidės, kai sužinos, kad teks grumtis, tarkim, su pasaulio čempionato prizininke.

REKLAMA
REKLAMA

Stovykla  tiko ne tik technikos bei taktikos įsisavinimui, bet ir savęs įvertinimo prasme. Aiškiai buvo matyti kuriose momentuose  ir kokios šalies sportininkes lenkiame, kur esame lygūs ir ko trūksta. Prieš išvykstant buvau informuotas, kad pasiruoščiau vienai tikslingai treniruotei, kurią reikės pravesti. Teko atlaikyti nemažą psichologinį krūvį ir man, treneriui, nes reikėjo vadovauti dešimties šalių sportininkėms ir jų treneriams.

Dar treniruotes vedė Lenkijos, Vokietijos ir Švedijos treneriai, savo imtynių techniką visų švedų vedamų treniruočių  metu pasidalino daugkartinė Europos ir pasaulio čempionė švedė  Johhana Matsson.  Po treniruočių vakare visada skirdavom laiką aptarimams ir dalijomės dienos įspūdžiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos imtynininkės Švedijoje (nuotr. Organizatorių)Lietuvos imtynininkės Švedijoje (nuotr. Organizatorių)

Man, kaip Lietuvos moterų imtynių rinktinės treneriui, ši stovykla davė daug peno tolimesniam darbui. Aš seniai norėjau nuvykti į būtent Švedijos moterų imtynių sporto stovyklą  ir pamatyti tą „virtuvę“ iš vidaus. Juk tai šalis, turinti visų amžiaus grupių planetos ir žemyno kelias dešimtis medalininkių. Be visų pratybų ir treniruočių pamačiau, kaip auga mažosios imtynininkės. Įspūdį paliko buitiniai klausimai – dešimties šalių sportininkėms maistą tris kartus per dieną ruošė tų pačių imtynininkių tėvai bei trenerių žmonos. Susiformavusi palaikymo grupė stebėjo treniruočių procesą, skatino savo atžalas, nešiojo kavą ar arbatą treneriams ir po kiekvienos treniruotės rūpinos, kad atvykusios imtynininkės iškart gautų vaisių ar gaiviųjų gėrimų.

REKLAMA

Šeimininkams rūpėjo, kad svečiai nuolatos būtų puikios formos – tuomet ir Švedijos imtynininkės turės puikias treniruočių partneres.

Švedijoje  šv. Velykos taip pat švenčiamos, bet treniruotės vyko pagal planą, ir tik vakare, padarę savo darbą, visi susėdo prie šventinio stalo. Lietuvos imtynininkės mažosioms „Vikingų palikuonėms“ padovanojo atsivežtus margučius.

Viso stovykloje dalyvavo 96 imtynininkės.

Lietuvos imtynininkės Švedijoje (nuotr. Organizatorių)Lietuvos imtynininkės Švedijoje (nuotr. Organizatorių)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų