REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į pasaulio čempionato pirmojo diviziono B grupės varžybas Krynice Lietuvos vyrų ledo rinktinė šįvakar išvyksta ne itin geros nuotaikos. Lietuvių galimybės kovoti dėl prizinių vietų gerokai mažesnės ne tik dėl užsienyje atkrintamosiose varžybose vis dar rungtyniaujančių lyderių, bet ir dėl traumuotų žaidėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Jei visi žaidėjai atvyktų – būtų favoritai

„Turite suvokti, kad šiuo momentu rinktinė ne visos sudėties. Į treniruočių stovyklą atvyko tik 10 žaidėjų. Kodėl? Taip atsitiko, kad pagrindiniai mūsų žaidėjai dar rungtyniauja savo klubuose užsienyje atkrintamosiose varžybose ir negali išvažiuoti“, – pasakojo vyriausiasis rinktinės treneris Sergejus Borisovas.

REKLAMA

Anot jo, šiuo metu rinktinę sudaro 15 žaidėjų ir du vartininkai. Dauguma jų – 17-20 metų jaunimas. Strategas neabejoja, kad jei nacionalinė komanda būtų pilnos sudėties, Lietuva būtų turnyro favoritė: „Turėtume vieną stipriausių rinktinių ir galėtume kautis dėl medalių.“

Pirmą kartą rinktinėje trūksta penkių rimtų žaidėjų, atstovaujančių užsienio komandoms – Mindaugo Kiero, Dariaus Pliskausko, Arnoldo Boso, Donato Kumeliausko, Pijaus Rulevičiaus. Dar penketas – traumuotų ir liekančių namie – Tadas Kumeliauskas, Andrius Židkovas, Arūnas Aleinikovas, Antonas Korneičiuskas, Justas Vėželis.

REKLAMA
REKLAMA

Dovydas Kulevičius (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Dovydas Kulevičius (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Stiprybė – vienybėje

„Mūsų vyrų rinktinė pirmą kartą tokia jauna – 7-8 naujokai. To dar nėra buvę. Paprastai iki dviejų prisidėdavo. Taip gavosi, kad turime daug jaunimo ir mažai patirties, bet stengsimės padėti ir peduoti jiems tą patirtį, – pastebėjo vienas rinktinės senbuvių Dovydas Kulevičius. – Bent jau stiprūs esame tuo, kad vieningi – padedame ir užvedami vieni kitus.“

Pasaulio čempionate Lietuvos rinktinė jėgas išmėgins su Lenkijos, Korėjos, Australijos, Olandijos ir Rumunijos ledo ritulininkais. „Jeigu būtų susirinkusi visa komanda, tai mes 100 proc. būtume favoritai. Mūsų rinktinė labai stipri. Tiesa, kitos rinktinės taip pat pajėgios. Korėjos komanda galinga. Dabar visi moka ledo ritulį žaisti“, – teigė S. Borisovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar pavyks su trim penketais ištempti visą turnyrą? „Visos komandos bus gerai fiziškai pasirengusios, todėl bus itin sudėtinga. Tie 10 žmonių, kurie ruošėsi treniruočių stovykloje, pasirengę. Padarysime viską, kad kiekvienose rungtynėse kovotume tik dėl pergalės“, – kalbėjo treneris.

Kada prie rinktinė galės prisidėti „legionieriai“ neaišku, tačiau kiekvienas jų klubo pralaimėjimas atkrintamosiose varžybose Lietuvos rinktinei suteikia daugiau vilties.

Sergejus Borisovas ir Dovydas Kulevičius (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Sergejus Borisovas ir Dovydas Kulevičius (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

P. Nausėda: nedarome tragedijos

Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidentas ir Lietuvos rinktinės gynėjas Petras Nausėda kalbėjo, kad pasikeitus diviziono reitingavimo sistemai mūsų šalies nacionalinei ekipai pasaulio čempionate keliamas uždavinys laimėti prizinę vietą.

REKLAMA

„Visuomet einame laimėti. Aišku, komanda jauna, gali labai gerai ir prastai sužaisti. Ir džiaugiamės, ir liūdime, kad galėjome sužaisti „Challenge Cup“ turnyre Kijeve. Išmėginome jaunimą, bet ir gavome traumų“, – pasakojo jis.

Anot P. Nausėdos, tikras nesusipratimas, kad viduryje sezono daromos oficialios pertraukos, kai vyksta Challenge turnyrai, o kai vyksta pasaulio čempionatai, to nėra. „Ir kitos šalys turi dėl to problemų, o tokios mažos valstybės kaip Lietuva juk žaidėjus ant pirštų skaičiuoja. Aišku, nedarome iš to tragedijos, kovosime su nuotaika“, – žadėjo jis.

Petras Nausėda (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Petras Nausėda (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų